Ζητείται σεβασμός στην αρχαία τραγωδία

Ζητείται σεβασμός στην αρχαία τραγωδία

Κύριε διευθυντά

Η συγκλονιστική κραυγή διαμαρτυρίας του εκλεκτού σας συνεργάτη κ. Βασίλη Αγγελικόπουλου, σχετικά με την απαξίωση του μοναδικού χώρου της Επιδαύρου και της αρχαίας τραγωδίας, επιβάλλει σε όλους μας να προβληματιστούμε και κυρίως να εξεγερθούμε. Γι’ αυτό από το φιλόξενο βήμα που προσφέρετε στους αναγνώστες σας, παρακαλώ να συνδράμετε με κάθε τρόπο στη διάσωση της αρχαίας τραγωδίας, στον περιορισμό ή και την κατάργηση των ακαλαίσθητων δημιουργιών και στην απόδοση του ιερού χώρου σε όσους σκέπτονται, γνωρίζουν, μελετούν και σέβονται τα αρχαία κείμενα.

Γιατί αποτελούν πλέον ύβρη οι παντοειδείς πειραματισμοί και αυθαίρετες διασκευές, που έχουν κατορθώσει να αποτρέψουν τους συμπατριώτες μας και το διεθνές κοινό από τον παλαιότερο πολιτιστικό θεσμό. Για τις πρωτοποριακές αναζητήσεις ας χρησιμοποιηθούν οι διάφοροι χώροι στους οποίους έχει επεκταθεί, άγνωστο για ποιους λόγους, ο κατ’ επίφαση πλέον «μοναδικός πνευματικός και καλλιτεχνικός θεσμός» που έχει χάσει, δυστυχώς, τη φυσιογνωμία και τον στόχο που προέβλεπε «ο ιδρυτικός όρος».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT