Επιστολές στην «Κ» και τα ώτα αρμοδίων

Επιστολές στην «Κ» και τα ώτα αρμοδίων

Κύριε διευθυντά

Χάρις στη φιλόξενη στήλη «Γραμμάτων αναγνωστών» έχω δει να δημοσιεύεται σημαντικό ποσοστό από τις επιστολές που σας έχω στείλει. Για να μη λειτουργεί, εντούτοις, μόνο σαν δικλίδα εκτόνωσης των πολιτών η δημοσιοποίηση της δυσαρέσκειάς τους (συνήθως) προς κάποια υπηρεσία του κράτους, θα περιμέναμε και κάποιου είδους «ανταπόκριση» εκ μέρους της Πολιτείας. Από τις επιστολές μου που έχετε δημοσιεύσει «ανταπόκριση» έχω δει σε δύο μόνο περιπτώσεις.

Η πρώτη είναι υποθετική, γιατί βασίζεται σε χρονική σύμπτωση, όταν στις 7/10/2019 ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η αύξηση του bonus των ηλεκτρονικών συναλλαγών, από 10%-20% (με βάση εισοδηματικά κριτήρια) σε ένα ενιαίο 30% για όλους, λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση μιας σχετικής επιστολής (περί φοροδιαφυγής και e-συναλλαγών, 4/10/2019).

Η δεύτερη αφορά διαμαρτυρία μου για την καθυστέρηση στην επιβεβαίωση εκ μέρους της ΑΑΔΕ των περιπτώσεων όπου η μείωση των ενοικίων λόγω COVID-19 ήταν αποδεκτή από την εφορία. Το πρωί της ημέρας που δημοσιεύθηκε η επιστολή («Πανδημία, ΑΑΔΕ και περί ενοικίων» 3/2/2021) με πήρε τηλέφωνο η προϊσταμένη της σχετικής υπηρεσίας για να μου επισημάνει σε ποιες παρατηρήσεις μου είχα δίκιο και σε ποιες άδικο.

Το αμέσως επόμενο διάστημα επίσης επικαιροποιήθηκε η δήλωση COVID-19 έτσι ώστε να επιβεβαιώνει προκαταβολικά τις περιπτώσεις όπου ο ενοικιαστής εδικαιούτο μείωση του ενοικίου.

Να θεωρήσω ότι η «ανταπόκριση» αυτή είναι άσχετη με το ότι αφορά:

1) Τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της Ν.Δ., όταν η νεοδιορισθείσα κυβέρνηση, που κατά τον πρωθυπουργό «δεν είχε ψηφιστεί μόνο από προσκείμενους στη Ν.Δ.», διακρινόταν από την ταπεινότητα να ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των πολιτών;

2) Το γεγονός ότι η ΑΑΔΕ είναι η μόνη υπηρεσία του Δημοσίου που λειτουργεί με καθεστώς ιδιω-τικού δικαίου;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT