Η δολοφονία και τα κενά στο ΕΣΥ

Κύριε διευθυντά

Για το πρόσφατο τραγικό περιστατικό της δολοφονίας νοσηλευόμενης στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Κέρκυρας από νοσηλευόμενο επίσης στην ίδια κλινική, διενεργείται προανάκριση από την Αστυνομία και Ενορκη Διοικητική Εξέταση από τη διοίκηση του νοσοκομείου, και οι ευθύνες –αν υπάρχουν– θα καταλογισθούν. Από σχετικό ρεπορτάζ («Καθημερινή» 2/9/2023) φαίνεται ότι εκ μέρους των εργαζομένων υπάρχει προβληματισμός για τη χωροθέτηση του ψυχιατρικού τμήματος και την υποστελέχωσή του. Από το ίδιο κείμενο πληροφορούμαι ότι το ψυχιατρικό τμήμα διαθέτει 12 κλίνες και υπηρετούν τρεις μόνιμοι ψυχίατροι και δύο επικουρικοί, όταν κατά τον πρόεδρο γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας «απαιτούνται 16 ψυχίατροι για να καλύπτουν τις ανάγκες της κλινικής, που εκτείνεται σε δύο ορόφους». Εκφράζω την απορία μου αν η αναλογία 4 ψυχίατροι ανά 3 ασθενείς –με μέγιστη πληρότητα της κλινικής– βασίζεται σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα λειτουργίας.

Με τις συνταξιοδοτήσεις αλλά και παραιτήσεις γιατρών του ΕΣΥ, καθώς και με την απροθυμία υποψηφίων για κάλυψη των κενών θέσεων, οι κλινικές του ΕΣΥ δοκιμάζονται ιδιαίτερα σε όλη την Ελλάδα.

Πιστεύω ότι θα είχε αποφευχθεί «η διχογνωμία στη σκιά ενός θανάτου» –όπως και ο τίτλος του άρθρου της «Καθημερινής»– αν είχε υπάρξει ενσυναίσθηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT