Ο πολύπαθος κάμπος και οι (συν)αρμόδιοι

Ο πολύπαθος κάμπος και οι (συν)αρμόδιοι

Κύριε διευθυντά

Οι πλημμύρες στον Θεσσαλικό Κάμπο έφεραν, πέραν των πρωτοφανών ζημιών και καταστροφών, πολλές γκρίνιες και διαφωνίες μεταξύ των παραγόντων της περιοχής, όπως έγραψε η έγκριτος «Καθημερινή». Διαφωνεί ο κ. αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας με τον κύριο δήμαρχο Παλαμά ως προς το ποιος έδωσε τη σχετική εντολή για την επέμβαση στο ανάχωμα του ποταμού Καλέτζη για να μην πνιγεί ο οικισμός Παλαμά, πρωτεύουσα του ομώνυμου δήμου.

Ανεξάρτητα από το ποιος έδωσε την εντολή, αν την έδωσε, προκύπτει ένα πελώριο θέμα για την ύπαρξη ή μη αρμόδιου οργάνου που θα έχει την ευθύνη της κατασκευής των αντιπλημμυρικών, της συντήρησης και της λειτουργίας αυτών πέραν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι έχει πολλές αδυναμίες.

Κατά το παρελθόν την ευθύνη των έργων αυτών είχε η Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων που καταργήθηκε πριν από χρόνια χωρίς να αντικατασταθεί ή να μεταφερθούν οι αρμοδιότητές της σε άλλη υπηρεσία.

Να σημειώσω εδώ ότι η υπηρεσία αυτή ήταν μεικτή από πολλούς κλάδους (γεωπόνους, γεωλόγους, πολιτικούς μηχανικούς, μηχανολόγους μηχανικούς, τοπογράφους κ.λπ.), οι οποίοι απαιτούνταν για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που γεννούν τα εγγειοβελτιωτικά έργα.

Εύχομαι οι αρμόδιοι να επανεξετάσουν το θέμα και να λάβουν την απόφαση εκείνη που εξυπηρετεί τα πολλαπλά προβλήματα του πολύπαθου κάμπου της Θεσσαλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT