Να θωρακιστούν και οι «ράγες»

Κύριε διευθυντά

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ είπε πρόσφατα ότι θα χρειαστούν περίπου δύο (!) χρόνια για να αποκατασταθούν οι ζημιές στον σιδηρόδρομο στο δίκτυο της Θεσσαλίας που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία «Daniel» (ποιος δίχως φαντασία τις βαφτίζει;). Από την άλλη, ειδικοί αναφέρουν ότι φαινόμενα τύπου «Daniel» θα είναι ολοένα και συχνότερα. Οπότε, για μένα μπαίνουν δύο ζητήματα: 1. Γιατί στον Θεσσαλικό Κάμπο δεν υπήρχε, έστω στοιχειώδης αντιπλημμυρική θωράκιση του νέου τουλάχιστον δικτύου (που κατασκευάζεται από τη δεκαετία του 1990!). Εντάξει, θα πουν κάποιοι το γνωστό κλισέ, μα η περίοδος επαναφοράς θα ήταν μόνο για 50 χρόνια, ενώ η κακοκαιρία ήταν για 500, άρα δεν θα επαρκούσε. Θα μπορούσε να ήταν για 100 χρόνια και οι ζημιές να ήταν σημαντικά λιγότερες. Από το ολότελα…

2. Κακοκαιρία τύπου «Daniel» δεν θα εμφανίζεται πια τόσο σπάνια. Αρα, ποιο το νόημα να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να εμφανιστεί ξανά μια παρόμοια – σε δύο χρόνια για παράδειγμα; Το συμπέρασμα είναι ότι εκείνο που προέχει είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση των γραμμών και όχι η απλή αποκατάσταση στο μια από τα ίδια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT