Ψάχνω να δω Έλληνα παίκτη…

Κύριε διευθυντά

Οι ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες γενικά τα πήγαν πολύ καλά στη φάση των ομίλων για το Europa και το Conference League. Ποιες ελληνικές ομάδες;

Οταν ήμουν νέος, οι ομάδες ήσαν πράγματι ελληνικές. Τι σχέση μπορούν να έχουν οι σημερινοί Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με τις ίδιες ομάδες των νιάτων μας; Ελεγες τότε ελληνική ομάδα και άκουγες και έβλεπες ένδεκα ελληνικά ονόματα στη σύνθεσή της. Λες σήμερα ελληνική ομάδα και βλέπεις από κανένα μέχρι δύο με τρία, το πολύ. Σήμερα είναι ελληνικές ομάδες μόνο κατ’ όνομα. Ελεγες Μπέμπης, Λινοξυλάκης, Μουράτης, Πανάκης, Νεστορίδης, Κούδας, Σούλης, Δαρίβας, Δομάζος, Υφαντής, Στεφανάκος, Οικονομόπουλος, Ρωσίδης, Χατζηπαναγής, Λουκανίδης, Σαραβάκος, Παπαεμμανουήλ, Παπαϊωάννου και τόσα άλλα και το στόμα σου και η καρδιά σου γέμιζε ελληνική λεβεντιά και περηφάνια. Σήμερα λες ή ακούς τα ονόματα και η μόνη ικανοποίηση είναι ότι ξέρεις τουλάχιστον δέκα ξένες γλώσσες.

Τις ένδοξες, ιστορικές, τιμημένες φανέλες τις φορούν οι διάφοροι -βιτς, -άσκι, -στις, -αμπί, -βάι, -σία, -αφί, -τσίνι, -όζα, -άλες, -ριν και δεν έχουν τελειωμό, και το μόνο που τους έχει μείνει είναι το χρώμα τους.

Αν έχω γίνει γεροπαράξενος και ζω σε άλλες εποχές ας με συγχωρέσουν οι αγαπητοί αναγνώστες της «Κ» και οι μοντέρνες ομάδες μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT