Γιατί διαφωνώ με τον Φρίντμαν

Kύριε διευθυντά

Αναφορικά με τη συνέντευξη του αρθρογράφου των ΝΥΤ Τόμας Φρίντμαν στο φύλλο της «Κ» της 26/9/2023, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1. Ο άνθρωπος από τα λεγόμενά του σαφέστατα εκφράζει το «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ και τους νεοσυντηρητικούς (Νεο) τύπου Πάιατ και Νούλαντ, που έχουν εμφιλοχωρήσει στην κυβέρνηση Μπάιντεν.

2. Η «βρώμικη συμφωνία» για την Ουκρανία που αναφέρει δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αποδεκτή από τον Πούτιν, διότι οι δυτικοί τα θέλουν όλα δικά τους. ∆ηλαδή, αν εκχωρήσουν τα εδάφη που ελέγχει σήμερα ο ρωσικός στρατός με αντάλλαγμα την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, θα είναι πολύ πιο εύκολο για το ΝΑΤΟ σε έναν επόμενο πόλεμο να επιτεθεί και να τα ανακαταλάβει, ειδικά αν ο Μπάιντεν επανεκλεγεί, πράγμα που προσωπικά απεύχομαι.

3. Εμφανίζεται λάβρος κατά του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αντί να τον προτείνει για βραβείο Νομπέλ Ειρήνης! Ας μας απαντήσει στο ερώτημα γιατί επί προεδρίας Τραμπ δεν επιτέθηκαν οι Ρώσοι στην Ουκρανία, αντιθέτως υπήρξε ηρεμία και ειρήνη. Οι πολίτες της ∆ύσης έβλεπαν επί Τραμπ μηδενικά επιτόκια και χαμηλές τιμές καυσίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης. Με τον Μπάιντεν, όμως, γίνεται μακελειό με τρελές πωλήσεις αμερικανικών όπλων. Ισως κιόλας γι’ αυτό γίνεται. Μακελειό παντού. Στις ουκρανικές στέπες με χιλιάδες νεκρούς και στις τσέπες των καταναλωτών της ∆ύσης, με τη δυσβάσταχτη ακρίβεια σε όλα και τα πολύ υψηλά επιτόκια που κάθε μήνα ανεβαίνουν κι άλλο.

4. Αναφέρεται σε φιλελεύθερη δημοκρατία και σε μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε. Προφανώς κάνει τα στραβά μάτια στο ανελεύθερο και ακροδεξιό (νεοναζί) καθεστώς Ζελένσκι. Ο τελευταίος μαζί με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τριντό χειροκρότησαν πρόσφατα στην καναδική Βουλή γνωστό Ουκρανό ναζί, υπέργηρο σήμερα, που είχε υπηρετήσει στα χιτλερικά τάγματα και κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου. Ακόμη, ο κ. Φρίντμαν αποσιωπά ότι από το 2014 ήδη, 12 ουκρανικά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν τεθεί εκτός νόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT