Να γίνονται δίκες σε πρώην «Σινέ»

Κύριε διευθυντά

Στην πρώτη σελίδα της «Καθημερινής» της 30/9/2023 δημοσιεύθηκε Σχόλιο της εκλεκτής αρθρογράφου της εφημερίδος κ. Μαρίας Κατσουνάκη με τίτλο «Για το Αττικόν, για το Ιντεάλ, για την Οπερα». Η αρθρογράφος χαρακτηρίζει το κείμενό της «άτυπη νεκρολογία» για τα αχρηστευμένα μνημειακά κτίρια του κέντρου της πρωτεύουσας.

Οι μεταβολές στις προτιμήσεις του κοινού, που επέφερε η κυριαρχία της τηλεόρασης, ήρθαν για να μείνουν και τις συνέπειές τους πρέπει να τις διαχειριστούμε με τον οφειλόμενο σεβασμό προς τα όντως ιστορικά κτίρια και τη χρήση τους, αλλά και με αυστηρή στάθμιση της αξίας του καθενός και ρεαλισμό. Ο,τι είναι παλιό δεν είναι και μνημείο. Η δημόσια περιουσία αξίζει και αυτή τον σεβασμό μας.

Η ∆ικαιοσύνη έχει ένα υπαρκτό και σοβαρότατο πρόβλημα από την έλλειψη αιθουσών για τα «ακροατήρια» των πολυπρόσωπων ποινικών δικών. Το πρόβλημα αυτό έχει ήδη οδηγήσει σε απαράδεκτες παραγραφές σοβαρότατων ποινικών αδικημάτων και διαγράφονται και νέοι ανάλογοι κίνδυνοι, που έχουν επισημανθεί επανειλημμένως από ειδικούς συντάκτες, όπως η κ. Ιωάννα Μάνδρου.

Εξ όσων γνωρίζω έχει προταθεί ο κατάλληλος μετασχηματισμός ανενεργών κινηματογραφικών αιθουσών σε αίθουσες συνεδριάσεως δικαστηρίων, που θα καλύψει την έλλειψη αυτή της ∆ικαιοσύνης. Η λύση φαίνεται, στην ερασιτεχνική μου ματιά, σχετικά εύκολη, γρήγορη και ολιγοδάπανη.

Για όποιον συμφωνεί, αποφασιστικότης και θάρρος χρειάζεται. Ισως και υποστήριξη από τον Τύπο και τα άλλα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT