Γιατί αισιοδοξώ για την Αθήνα

Κύριε διευθυντά

Πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί τον τελευταίο καιρό για το έργο και την προσφορά του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Ο δήμαρχος της Αθήνας, ανεξάρτητα από το όνομα που φέρει και την οικογένεια από την οποία προέρχεται, είναι ένας άνθρωπος δημιουργικός και παραγωγικός. Απ’ όπου και αν πέρασε μέχρι τώρα, το «αποτύπωμά» του υπήρξε εντυπωσιακό. Ως δήμαρχος Καρπενησίου (2011-2014) άλλαξε την όψη της πόλης με την ανάπλαση του Κέντρου της, έργου που βραβεύθηκε από τη Διεθνή Ενωση Αρχιτεκτόνων, και έδωσε οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων ολόκληρης της Ευρυτανίας με την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης.

Ως περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος (2014-2019) ξεκίνησε το αναπτυξιακό έργο της εγκατάστασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στα μεγάλα αστικά κέντρα της Περιφέρειας, δρομολόγησε τη λειτουργία ενός καινοτόμου προγράμματος άμεσης κοινωνικής παρέμβασης, με την ονομασία «Γέφυρες», για την παροχή υλικής και οικονομικής βοήθειας σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, και τέλος δίνοντας έμφαση στον πολιτισμό και την τουριστική ανάπτυξη, θέσπισε το πρώτο περιφερειακό Film Office για την προσέλκυση εγχώριων και διεθνών παραγωγών.

Κι ας έλθουμε τώρα στην Αθήνα μας. Μερικά από τα σχέδια του δημάρχου, όπως «Ο Μεγάλος Περίπατος», δεν βγήκαν όπως τα περίμενε και το παραδέχθηκε πρώτος ο ίδιος. Μόνο κάποιος που δεν κάνει απολύτως τίποτα είναι απαλλαγμένος από τον κίνδυνο κάπου να αστοχήσει! Σήμερα, τέσσερα σχεδόν χρόνια από την αρχή της πανδημίας, η εικόνα του Κέντρου της πόλης αποπνέει αισιοδοξία. Η αναμόρφωση της οδού Πανεπιστημίου, ένα έργο που πράγματι άργησε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε, μας ανταμείβει δίνοντάς μας την αίσθηση ότι η Αθήνα επιτέλους γίνεται μια πόλη ευρωπαϊκή και κυρίως βιώσιμη. Ο κεντρικός δρόμος της πόλης έγινε πιο πράσινος και πιο φιλικός, ιδίως στους πεζούς και τους ανθρώπους με αναπηρία. Στους πρώτους γιατί τους απέδωσε περισσότερα τετραγωνικά μέτρα περιπάτου και στους δεύτερους γιατί μπορούν τώρα πλέον να χρησιμοποιήσουν ράμπα, μια αδιανόητη παράλειψη μέχρι τώρα.

Μαζί με την πλατεία Ομονοίας, την Κάτω Πλατεία Συντάγματος και τον Εθνικό Κήπο, που αναμορφώθηκε πλήρως, το Κέντρο έχει αλλάξει πολύ και έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

Για τους λόγους αυτούς νομίζω οι Αθηναίοι πρέπει να ανανεώσουμε με την ψήφο μας τη θητεία του δημάρχου και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT