STOP στα τροχαία εγκλήματα

Κύριε διευθυντά

Στις 8 Οκτωβρίου γράψατε το άρθρο «Πύλες του ανεξήγητου», εντυπωσιασμένος με τις θεωρίες συνωμοσίας που ευφάνταστοι συμπατριώτες μας αναπτύσσουν.

Το γράψατε, όπως αναφέρατε, λόγω μιας συνομιλίας με έναν ταξιτζή που σας είπε: «…πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι τα τροχαία και πόσοι άνθρωποι σκοτώνονται ή μένουν ανάπηροι… Τι να κάνουν οι κυβερνήσεις στην Αθήνα. Είναι οι Ευρωπαίοι που δεν τους αφήνουν να επιβάλουν τα όρια ταχύτητας… Εγώ πήγα στο εξωτερικό και είδα πως έχουν παντού κάμερες και δεν σε αφήνουν να τρέχεις».

Εστιάσατε το άρθρο στις παράδοξες απόψεις των συνελλήνων. Δεν συγκλονιστήκατε από την τραγικότητα που διαπίστωσε ο ταξιτζής συνομιλητής για τον εμφύλιο των τροχαίων. Τονίσατε κυρίως την παραδοξολογία του ταξιτζή πως οι Ευρωπαίοι «…θέλουν να τελειώσουν με εμάς εδώ».

Η φιλόξενη «Καθημερινή» έχει δημοσιεύσει αρκετές επιστολές μου για το θέμα, μέχρι που κάποιος φίλος παλαιότερα μου έκανε παρατήρηση για τη μανία μου να επαναλαμβάνομαι. Ο υπέροχος Ιαβέρης, Αναστάσιος Μαρκουίζος, ακάματος κήρυκας της ασφαλούς οδήγησης με σωρεία εκπομπών από όλα τα ΜΜΕ, σίγουρα ευαισθητοποίησε κάποιους Ελληνες να οδηγούν προσέχοντας. Αλλά παραμένουμε δυστυχώς από τους πρώτους πανευρωπαϊκά σε τροχαία – θανάτους – τραυματίες, με τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Η λύση είναι, κακά τα ψέματα, όπως ανέφερε ο ταξιτζής: κάμερες παντού και έλεγχος αυστηρός. Ταχύτητα, αλκοτέστ, ζώνη, κράνος, με άμεση τιμωρία των παραβατών, όπως κάνουν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και οι ΗΠΑ. Δυστυχώς στους ελληνικούς δρόμους δεν υπάρχει παρά ελάχιστος ή μηδαμινός έλεγχος, με τελικό αποτέλεσμα τα τραγικά ρεκόρ που παρατηρούνται στη χώρα μας. Μία αδιόρθωτη παθογένεια είναι η απασχόληση κάποιων χιλιάδων αστυνομικών που έχουν αποσπαστεί και φυλάσσουν επώνυμους (επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, παλαιούς πολιτικούς). Ο κ. Στέφανος Μάνος, μετά τις εκλογές του 2019, σε επιστολή του στην «Καθημερινή» συμβούλευσε τον κ. Μητσοτάκη να αποσπάσει αυτούς τους αστυνομικούς στην ενεργό δράση – αστυνόμευση των δρόμων, ώστε πλήθος αφρόνων οδηγών και επιβατών να σώζονται από τον ανελέητο εμφύλιο.

Δυστυχώς ο κ. Μάνος δεν εισακούστηκε. Πρόσφατα σε ομιλία του ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι μεγάλο μέρος αυτών των αστυνομικών θα αποσπαστεί στη φύλαξη των δρόμων. Επειδή όμως όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης αδιαφόρησαν πλήρως για τις θλιβερές τροχαίες μας επιδόσεις, μήπως η «Καθημερινή» πρέπει να ευαισθητοποιηθεί υπενθυμίζοντας αυτήν την αναγκαιότητα, ώστε επιτέλους η κυβέρνηση να εφαρμόσει την εξαγγελία του πρωθυπουργού; Θα είναι μία θεάρεστη πράξη, που θα σώσει εκατοντάδες συνανθρώπους μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT