Εις το όνομα των δημοτών

Κύριε διευθυντά

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την ανάδειξη δημάρχων και δημοτικών συμβούλων σε 332 δήμους όλης της επικράτειας (Νόμος Καλλικράτη) ο τίτλος, των δήμων, στη συντριπτική πλειονότητά τους, αναγράφεται με το όνομα της πόλης, όπου αυτός εδρεύει: π.χ. ∆ήμος Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, Αλίμου, Αργους, Τανάγρας, Τρίπολης κ.λπ. Ευχάριστη, όμως, ονομαστική έκπληξη αποτελεί ο τίτλος 16 δήμων όλης της χώρας, προερχόμενος από τους δημότες της πόλης. Αναφέρουμε ενδεικτικά: ∆ήμος Αθηναίων, Χαλκιδέων, ∆ιρφύων – Μεσσαπίων (Εύβοια), Θηβαίων, Μεγαρέων, Λεβαδέων, Κορινθίων, Σικυωνίων, Ναυπλιέων, Πατρέων, Λαμιέων, Λαρισαίων, Τρικκαίων, Ιωαννίνων, Αρταίων και Καλυμνίων.

Ωστόσο, για λόγους δεοντολογικούς και γλωσσικής ομοιομορφίας ενδείκνυται ο τίτλος των δήμων, σε πανελλήνια κλίμακα, να έχει ενιαία μορφή, για όλους, είτε με το όνομα της πόλης, όπου εδρεύει ο δήμος, είτε με το όνομα των δημοτών, που προσδίδει ιδιαίτερη ιστορική βαρύτητα στην ονομασία, π.χ. Δήμος Αχαρνέων, Παλληναίων, Ερετριέων, Κυμαίων, Ιθακησίων, Σπαρτιατών, κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT