Αρμόδιοι που όμως να είναι αρμόδιοι

Κύριε διευθυντά

Το κύριο άρθρο της «Καθημερινής» (18/10/2023) με τίτλο «Η πρόκληση της πρόληψης» τα λέει όλα! Ηθελα να γράψω μια επιστολή σχετικά με το θέμα των αρμοδιοτήτων, όμως περιττεύει. Εύγε σε όποιον το συνέταξε!

Οταν δεν γνωρίζει ο πολίτης το ποιος είναι υπεύθυνος για τι (υπουργεία, περιφέρειες, δήμοι, δάση, κατασκευές, κ.λπ.), πώς μπορεί να αντιδράσει, ακόμα και να βοηθήσει;

Είθε η κυβέρνηση να κάνει αυτή τη μεταρρύθμιση, θα λύνονταν άπειρα προβλήματα και δυσλειτουργίες, άλλωστε νομίζω πως την περιμένουμε όλοι τώρα και πολύ καιρό, εξ ου και ο μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων που είχε στηρίξει τη Νέα ∆ημορατία στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Οσο δεν λύνονται οι τελείως βασικές και απαραίτητες αλλαγές στις κρατικές δομές, δεν μας σώζουν οι όποιες –καλές– προσπάθειες εκσυγχρονισμού – βλέπε διάφορες εφαρμογές Διαδικτύου και άλλες. Απλώς καθυστερούμε όσο μπορούμε την ομαλή κρατική λειτουργία που θα όφειλε προ καιρού να είχε αποκτήσει και η χώρα μας, το «Ελλαδιστάν», για να θυμηθούμε τον καθηγητή κύριο Χρήστο Γιανναρά που τελικά λείπει σε όλους μας!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT