Ο Κασσελάκης, η Βουλή και ο κανονισμός της…

Ο Κασσελάκης, η Βουλή και ο κανονισμός της…

Κύριε διευθυντά

Πριν από λίγες ημέρες, παρακολούθησα σε τηλεοπτικό κανάλι με απερίγραπτη έκπληξη την αναιδή εμφάνιση και αγόρευση του κ. Στέφανου Κασσελάκη, επί του βήματος και ενώπιον της Ολομελείας της Βουλής, περί καθυστερήσεως υπό του πρωθυπουργού της χώρας της υποβολής του σχετικού νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ των ομοφυλοφίλων (φλέγον… ζήτημα των Ελλήνων πολιτών)… Ανέτρεξα λοιπόν στον ισχύοντα Κανονισμό της Βουλής των Ελλήνων (ΦΕΚ 106 Α΄/24-6-1987) αφορώντος την οργάνωση και λειτουργία της Βουλής και διεπίστωσα τα ακόλουθα:

Στην Ελληνική Βουλή συμμετέχουν, την εκπροσωπούν και ασκούν νομίμως τα καθήκοντά τους, οι κατωτέρω:

1. Οι εκλεγέντες βουλευτές (άρθρο 3 του Κανονισμού).

2. Οι βουλευτές οι οποίοι ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος με το οποίο εξελέγησαν. (Ο αρχηγός του κόμματος θεωρείται ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του εάν είναι βουλευτής, σύμφωνα με τα άρθρα 16 και 19 του Κανονισμού.)

3. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (δηλ. ο πρόεδρος της μεγαλύτερης σε δύναμη κοινοβουλευτικής ομάδας που δεν μετέχει στην κυβέρνηση), ο οποίος ασφαλώς ανήκων στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, πρέπει να είναι βουλευτής (άρθρο 20 του Κανονισμού).

4. Οι αρχηγοί κρατών, πρόεδροι κυβερνήσεων, και προσωπικότητες διεθνούς κύρους δύνανται να απευθύνονται στη Βουλή έπειτα από πρόταση του προέδρου της Βουλής, γνώμη της ∆ιάσκεψης των Προέδρων και απόφαση της Ολομελείας της Βουλής (άρθρο 62Α το οποίο προσετέθη στις 25-6-2008 με απόφαση της Ολομελείας της Βουλής ΦΕΚ 126 2-7-2018).

Κατόπιν των ανωτέρω αναρωτιέμαι (αν… ασφαλώς δεν μου διαφεύγει κάτι), ο κ. Κασσελάκης (ως πρόεδρος ενός κόμματος) σε ποια από τις ανωτέρω κατηγορίες ένταξης υπάγεται, ώστε να χρησιμοποιεί το βήμα της Βουλής και να μαλώνει τον πρωθυπουργό για την καθυστέρηση της κατάθεσης του σχετικού και τόσο σημαντικού για τους Ελληνες πολίτες ως άνω αναφερομένου νομοσχεδίου; Εκτός κι αν, κατά την κρίση του προέδρου της Βουλής, ο κ. Κασσελάκης λογίζεται και είναι προσωπικότητα διεθνούς κύρους!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT