Γάμοι ομοφύλων και υιοθεσίες

Κύριε διευθυντά

Εχω κι εγώ πολλές αιτιάσεις για το περιεχόμενο της εφημερίδος μας, όπως ο αναγνώστης σας κ. Νικ. Τσερπές (φύλλο 5/10/2023), όσον αφορά τα δυσνόητα αρκτικόλεξα και την πληθώρα των ξένων λέξεων που διανθίζουν τα κείμενα των συνεργατών σας, ενώ υπάρχει αφθονία αντίστοιχων ελληνικών λέξεων που αποδίδουν πλήρως το νόημα. Πιο πολύ όμως με λυπεί το γεγονός της απουσίας κειμένων που να καταδικάζουν τις υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, για να βοηθηθεί ο κ. πρωθυπουργός να λάβει τη σωστή απόφαση και ν’ αποφευχθεί η κατηφόρα. Αφού έχουμε δημοκρατία, ας κάνουν μία έρευνα, για να διαπιστώσουν τη θέληση των πολιτών. Το γράμμα της υπερπολύτεκνης γιαγιάς κ. Ευαγγελίας Μορφοπούλου-Γεωργουλέα (φύλλο 7/10/2023) καλύπτει πλήρως τις δικές μου απόψεις, πιστεύω και των αναγνωστών σας. Θυμούμαι τον αείμνηστο καθηγητή μας του Ρωμαϊκού δικαίου Πετρόπουλο που ρωτούσε τους εξεταζόμενους φοιτητές στις εξετάσεις: «Ποιο είναι το προαπαιτούμενο ενός γάμου;». Συνήθως η απάντηση του φοιτητή ήταν: Να είναι ενήλικοι οι μελλόνυμφοι. Τότε ο κ. καθηγητής σήκωνε ελαφρά το φρύδι και συμπλήρωνε ότι το πρώτιστο ήταν να υπάρχει άνδρας και γυναίκα.

Αυτή την απάντηση περίμενε ο κ. καθηγητής και τον έστελνε στην επόμενη εξεταστική.

Θυμούμαι ακόμα στα λατινικά τον ορισμό του γάμου: «Matrimonium est conzuctio maritis end feminis end consortium omnis vitae, divini end humani iuris communikatio». Σε μετάφραση: Γάμος εστί η σύζευξη ανδρός και γυναικός και η συγκλήρωση του βίου παντός, θείου και ανθρωπίνου δικαίου κοινωνία». Ισως με την πάροδο πλέον της πεντηκονταετίας από της αποφοιτήσεώς μου από το πανεπιστήμιο να μην αποδίδω κατά γράμμα τη μετάφραση αλλά η έννοια αυτή είναι. Θείου και ανθρωπίνου δικαίου κοινωνία. Τι φταίνε τα παιδάκια που τα προορίζουν να έχουν δύο μπαμπάδες;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT