Οι παρατηρήσεις μου για τα δελτία ειδήσεων

Οι παρατηρήσεις μου για τα δελτία ειδήσεων

Κύριε διευθυντά

Υποτίθεται ότι το ραδιόφωνο και η τηλεόραση απευθύνονται στους ακροατές και στους τηλεθεατές τους, οι οποίοι έμμεσα ή άμεσα τους συντηρούν. Λέω υποτίθεται, διότι δεν είμαι βέβαιος αν συμφωνούν πραγματικά οι υπεύθυνοι των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, ενώ είμαι βέβαιος ότι αυτοί που είναι πίσω από το μικρόφωνο ή μπροστά από την τηλεοπτική κάμερα μάλλον ζουν στον κόσμο τους. Εννοώ κατά κύριο λόγο τις εκφωνήτριες και παρουσιάστριες των ειδήσεων, οι οποίες διαβάζουν τις ειδήσεις με ξέφρενο ρυθμό, λες και κάνουν αγγαρεία ή έχουν τέτοια πίεση για εξοικονόμηση χρόνου για να παρουσιάσουν κάποια ενοχλητική κατά κανόνα διαφήμιση, αλλά με τον τρόπο αυτό η ποιότητα της γλώσσας και του λόγου προσβάλλεται και οι ακροατές ή τηλεθεατές αντί να ενημερώνονται αισθάνονται ότι αγνοούνται ή περιφρονούνται.

Ενα άλλο ενοχλητικό σημείο των ειδήσεων κάποιων τηλεοπτικών σταθμών είναι η εμφάνιση των εκφωνητών και κυρίως των εκφωνητριών. Εχω τη γνώμη ότι η μέριμνα του τηλεοπτικού σταθμού πρέπει να εστιάζεται κυρίως και πρωτίστως στις ειδήσεις και στην ενημέρωση, αντ’ αυτών όμως κυριαρχούν και προβάλλονται υπερβολικά η νέα φορεσιά, η κόμμωση και ο ριζικός και επίμονος καλλωπισμός της εκφωνήτριας. Αναρωτιέμαι μήπως και η ώρα των ειδήσεων είναι διαφημιστική εκπομπή και δεν το έχω αντιληφθεί;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT