Η τσέπη μας και το λάδι (μας)

Κύριε διευθυντά

Στην Οικονομική «Καθημερινή» της 21ης Οκτωβρίου αναφέρεται ότι η τιμή του ελαιολάδου στην Ιταλία και στην Ισπανία αυξήθηκε, σε σχέση με πέρυσι, κατά 43% και 67% αντιστοίχως.

Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις οι οποίες μεταδόθηκαν από τα δελτία ειδήσεων της TV η αντίστοιχη αύξηση στην Ελλάδα ήταν 102% (η προσωπική μου γνώμη ως καταναλωτή είναι ότι η αύξηση είναι αισθητά μεγαλύτερη).

Εις μεν την Ιταλία και την Ισπανία η αύξηση της τιμής δικαιολογείται, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, λόγω της εξαιρετικά μειωμένης (έως και μηδενικής) τοπικής παραγωγής εξαιτίας κακών κλιματικών συνθηκών.

Αντιθέτως στην Ελλάδα η παραγωγή ήταν πολύ καλή.

Πώς λοιπόν δικαιολογείται αυτή η τεράστια διαφορά αυξήσεως της τιμής, δεδομένου ότι για την εμπορία του συγκεκριμένου προϊόντος στη χώρα μας δεν παρεμβάλλονται ούτε τα «αρπακτικά» των ισχυρών οικονομιών, ούτε οι «απάνθρωπες» πολυεθνικές εταιρείες; Επιτέλους, κάποιος αρμόδιος ας απαντήσει στο ερώτημα αυτό.

Το «επιτέλους», εν προκειμένω, αποτελεί έκφραση δυσαρέσκειας διότι διαμαρτυρίες ή παράπονα πολιτών που δημοσιεύονται στον Τύπο σχεδόν ποτέ δεν απαντώνται, σε αντίθεση με όσα προβάλλονται μέσω TV όπου οι αρμόδιοι υπουργοί προθύμως, κατά κανόνα, συμμετέχουν στα διάφορα πάνελ, όπου η απάντηση-δήλωσή τους συνοδεύεται από αυτοπρόσωπο παρουσία τους ή, τουλάχιστον, με προβολή φωτογραφίας τους στο άνω δεξιό τμήμα της οθόνης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT