Το ρεύμα «χτυπάει» τους συνεπείς

Κύριε διευθυντά

Περίπου 1,5 εκατ. μετρητές στο πελατολόγιο της ∆ΕΗ είναι αγνώστου ιδιοκτήτη, δηλαδή χωρίς ΦΠΑ, σε όλα τα Α.Τ. της Αττικής οι μετρητές είναι συνδεδεμένοι με έναν ΑΦΜ, μεγάλο νοσοκομείο της πρωτεύουσας πιθανόν να ηλεκτροδοτείται παράνομα. ∆ιαβάζοντας αυτά και άλλα, γνωστά τώρα και ένα-δύο χρόνια τουλάχιστον, νομίζει κανείς πως ζει σε άλλη χώρα, και όμως… Τα στοιχεία αυτά τα βρήκα στο πολύ αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Χρύσας Λιάγγου στην «Καθημερινή» της 17/10/2023.

Λέγεται πως ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης θα βάλει κάποια τάξη, όμως επί μονίμου βάσεως «σχεδιάζονται» μέτρα τα οποία σπανίως υλοποιούνται και… καλά τραβά ο χορός (Καλατράβα, αν δεν το προσέξατε…). Κι εμείς είμαστε πάντα εκείνοι που πληρώνουν τα σπασμένα, εφόσον ο λογαριασμός της ΔΕΗ μας έρχεται σίγουρα αυξημένος ώστε να καλύπτει κάπως τη ζημιά (μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα είναι από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης σε ό,τι αφορά το ρεύμα). Πληρώσαμε, απ’ ό,τι μας λέει το εν λόγω ρεπορτάζ, το 2022 για ηλεκτρική ενέργεια που δεν καταναλώσαμε (τεχνικές και μη τεχνικές απώλειες) 1,2 δισ. ευρώ!

Θα πρέπει να σκεφθούν πολύ σοβαρά οι συνεπείς καταναλωτές να πάψουν να είναι «συνεπείς», αλλιώς τίποτα πια δεν θα μας σώζει!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT