Γιατί επιστρέφω το «φιλοδώρημα»

Κύριε διευθυντά

Στην «Οικονομική Κ» της 28-29/10/2023 και ειδικότερα στη στήλη της πρώτης σελίδας όπου δημοσιεύονται εν περιλήψει θέματα των επομένων σελίδων και με τίτλο «Οι κερδισμένοι του μίνι ασφαλιστικού», αναγράφεται επί λέξει: «Μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι… χαμένοι των επερχόμενων αυξήσεων στις συντάξεις, καθώς μπορεί να μην πάρουν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς, αλλά θα λάβουν εφάπαξ επίδομα από 100 έως 200 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξής τους». Το ίδιο επαναλαμβάνεται και στο εκτεταμένο δημοσίευμα, επί του ιδίου θέματος, στη δεύτερη σελίδα.

Προσωπικώς εμπίπτω στην περίπτωση των 100 ευρώ, άρα θα πάρω το ιλιγγιώδες ποσό των 0,274 ευρώ την ημέρα.

Εκφράζω, βεβαίως, την ευγνωμοσύνη μου για το επίδομα (μάλλον φιλοδώρημα) αυτό, αλλά επειδή αναγνωρίζω ότι υπάρχουν και άλλοι συνταξιούχοι με μεγαλύτερη οικονομική δυσπραγία από εμένα (οι περικοπές στη σύνταξή μου, περιλαμβανομένων και των «δώρων», είναι της τάξεως του 60% μόνον) παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να κρατήσει τα 100 ευρώ που μου αναλογούν, ώστε να συμπληρώσει το απαιτούμενο ποσό για τις αναδρομικές αυξήσεις των συνταξιούχων δικαστικών (πιθανώς ακολουθούν και οι συνταξιούχοι βουλευτές), σύμφωνα με τη γνωστή πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT