Ο ΕΦΚΑ, η ΔΟΥ και η ταλαιπωρία μου

Κύριε διευθυντά

Στις αρχές παρελθόντος Ιουλίου έλαβα, ως αποδέκτης προς κοινοποίηση, επιστολή από το e-EFKA να μεταβώ στη ∆ΟΥ Χολαργού για να παραλάβω την αριθμ. 175/2019 πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου που με αφορά. Παρέλκει να σας αναφέρω την ουσία του εγγράφου αλλά αξίζει τον κόπο να σας γνωρίσω τα δεινά που υπέστην από υπαλλήλους της ∆ΟΥ Χολαργού για την παραλαβή του εν λόγω εγγράφου.

Ηταν ημέρα καύσωνα 42 βαθμών και υπολόγιζα ότι θα παραλάμβανα το έγγραφο από το πρωτόκολλο (όπως είχε γίνει σε προηγούμενο έγγραφο προ μηνών) της εν λόγω ΔΟΥ εντός ολίγων λεπτών γι’ αυτό ζήτησα από τη σύζυγό μου να παραμείνει έξω.

Στην ερώτησή μου στο πρωτόκολλο για το εν λόγω έγγραφο μου δήλωσαν άγνοια για το θέμα και με παρέπεμψαν στον β΄ όροφο. Εκεί μετά αναμονή περίπου 20 λεπτών (οι υπάλληλοι είχαν συζήτηση για gourmet εστιατόρια) μου απάντησαν ότι δεν ήσαν αρμόδιοι.

Τότε σε σχετική ερώτησή μου κάθιδρος από τον καύσωνα και την αγωνία για την παραλαβή του εγγράφου, εδέχθην επίθεση λεκτική από παρακείμενη υπάλληλο όπως «στην ηλικία μου δεν πρέπει να κυκλοφορώ». Στη συνέχεια παρενέβη μια συναλλασσομένη κυρία και της είπε «τι ρατσιστική συμπεριφορά είναι αυτή από κρατική λειτουργό προς τους πολίτες».

Ακολούθως απευθύνθηκα στη διευθύντρια της υπηρεσίας, η οποία παρενέβη και μετά λίγα λεπτά μου παρεδόθη το περίφημο έγγραφο.

Κατόπιν των ανωτέρω διερωτώμαι τι εξυπηρετεί τον ΕΦΚΑ να χρησιμοποιεί τις ΔΟΥ για την αποστολή εγγράφων και δεν τα αποστέλλει απευθείας στους ενδιαφερόμενους.

Γνωρίζουν οι αρμόδιοι υπουργοί (Οικονομικών και Εργασίας) αυτό το αναχρονιστικό κατάντημα εφεύρεση κάποιου ευφάνταστου υπαλλήλου του ΕΦΚΑ, που μόνο κόστος και ταλαιπωρίες δημιουργεί;

ΥΓ.: Το έγγραφο ήταν προβληματικό επί της ουσίας με λανθασμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και αναγκάστηκα να υποβάλω διά ζώσης αίτηση στην αρμόδια διεύθυνση του e-EFKA.

Ακόμα δεν έχουν ικανοποιηθεί όσα αναφέρονται στην εν λόγω πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT