Καρότα και σέλινο μετ’ αποδείξεως

Kύριε διευθυντά

Στην 1η σελίδα της «Καθημερινής» το Σάββατο 21 Οκτωβρίου διαβάσαμε ότι «Παίξαμε 22,7 δισ. στον τζόγο» μόλις στο 8μηνο του 2023. Αυτό στη χώρα που ενδημεί η «καταραμένη φτώχεια».

Παράλληλα, χρόνια τώρα από κάθε είδους ανευθυνο-υπεύθυνους σε κυβερνητικές θέσεις ένθεν κακείθεν ακούμε τα βαρύγδουπα για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Προ ημερών, έγινε με τυμπανοκρουσίες υπουργικό συμβούλιο για το θέμα αυτό.

Αν διαβάσει κάποιος το εξαιρετικό σχόλιο, σχετικό με τα αποτελέσματα της «μάζωξης», του εκλεκτού συνεργάτη σας κ. Νότη Παπαδόπουλου «Ενα βήμα στη σωστή κατεύθυνση», θα κλάψει πικρά.

Στη λαϊκή αγορά κάθε Τρίτης στο Καλαμάκι που μένω, ένα συμπαθέστατο ανδρόγυνο που πουλάει μαϊντανό, άνηθο, σέλινο και καρότα, δηλαδή κόστος για τον αγοραστή 1-4 ευρώ χωρίς δεύτερη σκέψη, δίνει απόδειξη. Οι υπόλοιποι, μπορεί να υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις, στις 11 το πρωί που συνήθως πηγαίνω, όταν ζητήσω απόδειξη, τότε ψάχνουν να βρουν στο σακίδιό τους το «μηχάνημα».

Οι χιλιάδες χιλιάδων υπεύθυνοι έχουν ποτέ πάει σε λαϊκή; Κυκλοφορούν ανάμεσά μας ή στα σύννεφα;

Δεν θέλουν, όχι δεν μπορούν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή.

Γνώμονας των επιλογών τους είναι το πολιτικό κόστος, όχι η πατρίδα μας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT