Η ξεχωριστή, γενναία Μαριέτα Γιαννάτου

Η ξεχωριστή, γενναία Μαριέτα Γιαννάτου

Κύριε διευθυντά

Πόσο σώφρων φαίνεται σήμερα η τακτική της απόλυτης σιωπής αυτού του «Κομφουκίου» της «λαϊκής δεξιάς», από τότε που ξεφορτώθηκε την κυβερνητική εξουσία, προσφέροντάς την στον Γεώργιο Β΄ Παπανδρέου. Επέτρεπε στους πολιτικούς κύκλους να εξάγουν αλληλοσυγκρουόμενες κρίσεις και συμπεράσματα, χωρίς να εκτίθεται άμεσα.

Τι πειρασμός κυρίευσε τώρα τον Κώστα Καραμανλή και βγαίνει στο προσκήνιο «ξυπόλυτος στ’ αγκάθια»;

Με τι μυαλό αποφάσισε να είναι κύριος ομιλητής σε εκδήλωση τιμής για την αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου; Θεωρεί ότι η πολύχρονη σιωπή του μας προκάλεσε απόλυτη αμνησία;

Ομως, θυμόμαστε πολύ καλά πως η Μαριέττα Γιαννάκου ήταν η καλύτερη υπουργός στην ανεκδιήγητη κυβέρνησή του, το 2004-2007. Ηταν ακατάβλητη στη σύγκρουση με το πολύχρωμο μέτωπο στασιμότητας και παρακμής. Μαχόταν ανυποχώρητα να λύσει τα δεσμά του εκπαιδευτικού μας συστήματος, για να επιτελέσει αυτόν τον σκοπό του.

Και αντί ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής να την επιβραβεύσει και να την προβάλει ως πρότυπο στους υπόλοιπους υπουργούς του της συμφοράς, μετά τις εκλογές του 2007, επειδή δεν εξελέγη η Μαριέττα βουλευτής, πληρώνοντας σε σταυρούς το «πολιτικό κόστος», την εξωπέταξε από την κυβέρνηση, χωρίς καμία δικαιολογία.

Αυτή η επιλογή του στοίχειωσε τον Κώστα Καραμανλή και καθόρισε τη συνέχεια της διακυβέρνησής του.

Εφόσον τολμάει να αναφέρεται στην αείμνηστη, μόνον η ειλικρινής αίτηση συγγνώμης και η φιλότιμη μετάνοια χωρεί από πλευράς του.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT