«Κύριε Πιερρακάκη, διαβάστε κι αυτό»

Kύριε διευθυντά

Αν ο αποδεδειγμένα πετυχημένος υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης (σε άλλο υπουργείο) θέλει να αποφύγει τη μοίρα όλων των πρώην «μεταρρυθμιστών» υπουργών Παιδείας, του συνιστώ να ασχοληθεί με κάτι που θα μείνει στον χρόνο, π.χ. αναβάθμιση σχολικών υποδομών. Για πολλούς διαφορετικούς λόγους οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση ιστορικά έχουν ως ημερομηνία λήξεως το τέλος της υπουργικής θητείας! Βλέπε την τεκμηρίωση στο βιβλίο του αείμνηστου Αλέξη ∆ημαρά με τίτλο «Η μεταρρύθμιση που δεν έγινε».

Ενας από τους διαχρονικούς λόγους αφορά την έλλειψη ρεαλισμού. Ενας άλλος είναι η εκάστοτε αμφιλεγόμενη σοβαρότητα του σχεδιασμού. Διάβασα π.χ. στο σχετικό ρεπορτάζ του συντάκτη σας για Κέντρα Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (έτσι θα μετονομαστούν τα ΙΕΚ)! Ανώτερης;

Εχουμε καεί με την ανώτερη βαθμίδα! Ελεος πια. Εμείς οι παλαιότεροι θυμόμαστε τα διετή Κ(Α-νώτερης)ΤΕ που ύστερα από κοινωνικές πιέσεις και λαϊκίστικες πολιτικές εξελίχθηκαν σε τριετή ΚΑΤΕΕ, πιο μετά σε τριετή ΤΕΙ, ύστερα σε τετραετή ΤΕΙ και πολύ πρόσφατα σε τετραετή πανεπιστήμια! Ετσι, με το πέρασμα του χρόνου, ένα ορθολογικά σχεδιασμένο σχήμα διετούς επαγγελματικής εκπαίδευσης με μελέτη αμερικανικού πανεπιστημίου και χορηγό την τεχνική βοήθεια της Διεθνούς Τράπεζας κατέληξε σε άλλο ένα πανεπιστήμιο!

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT