Γιατί ευχαριστώ τον κ. Κ. Σημίτη

Κύριε διευθυντά

Τη ∆ευτέρα 6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση τιμής για τον πρώην πρωθυπουργό και πατέρα του εκσυγχρονισμού στη χώρα μας κ. Κώστα Σημίτη, σχεδόν είκοσι χρόνια μετά την ολοκλήρωση της οκταετίας του ως πρωθυπουργού.

Πριν και μετά, και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λέχθηκαν, γράφτηκαν, ακούστηκαν και παρουσιάστηκαν πολλά για το πολυσχιδές και εντυπωσιακό έργο του σε όλους τους τομείς με κορωνίδα την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δεν είδα πουθενά, ίσως και να μου ξέφυγε, ότι ήταν αυτός ως πρωθυπουργός της χώρας που έβγαλε την αναγραφή του θρησκεύματος από την αστυνομική ταυτότητα των Ελλήνων παρά τη λυσσαλέα αντίδραση πολλών και ισχυρών παραγόντων της πολιτικής, κοινωνικής και θρησκευτικής ζωής της χώρας μας.

Αντιμετώπισε με τόλμη και γενναιότητα πλήθος αντιδράσεων (πορείες, υπογραφές κτλ.). Δεν έκανε πίσω. Δεν φοβήθηκε το πολιτικό κόστος ως γνήσιος και θαρραλέος ηγέτης, παράδειγμα προς μίμηση.

Τον ευχαριστώ που δεν βλέπω σήμερα στην ταυτότητά μου το θρήσκευμά μου σε μια εποχή που ο θρησκευτικός φανατισμός και ο ρατσισμός έχουν φουντώσει επικίνδυνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT