Οι Ολλανδοί ειδήμονες και ο Οργανισμός Υδάτων

Οι Ολλανδοί ειδήμονες και ο Οργανισμός Υδάτων

Κύριε διευθυντά

Με αφορμή την έλευση των Ολλανδών ειδικών γύρω από θέματα αποφυγής πλημμυρικών καταστάσεων και ύστερα από το εμπεριστατωμένο άρθρο του συνεργάτη σας Γιώργου Λιάλιου (Κυριακάτικη «Καθημερινή» 12/11/2023) να μου επιτρέψετε να εκφράσω μερικές απόψεις γύρω από τα θέματα αυτά! Στη χώρα μας από το 1958 τα ζητήματα των υδάτων ανατέθηκαν στην ΥΕΒ (Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων). Η υπηρεσία αυτή, στην οποία υπηρέτησα 19 χρόνια, είχε ως αντικείμενο τις έγγειες βελτιώσεις (άρδευση, στράγγιση, αποχέτευση, ισοπεδώσεις, κ.λπ.) και λειτούργησε επιτυχώς μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980, ότε και καταργήθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος, μερικά δε τμήματα περιήλθαν στους δήμους. Από τότε άρχισαν και τα προβλήματα να οξύνονται και τελικώς να φθάσουμε στη σημερινή κατάσταση. Να σημειωθεί εδώ ότι η ΥΕΒ λειτουργούσε με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όλο δε το εργατοτεχνικό προσωπικό ήταν με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου και καλύπτονταν από έσοδα που είχε η υπηρεσία από τα έργα που εκτελούσε.

Οι επισημάνσεις των Ολλανδών είναι μερικώς σωστές, όχι όμως όσον αφορά τα φράγματα, διότι το κλίμα μας είναι κυρίως ξηροθερμικό και καμία σταγόνα νερού δεν πρέπει να καταλήγει στη θάλασσα.

Συνεπώς επιβάλλεται να συσταθεί άμεσα ο εξαγγελθείς Οργανισμός Υδάτων Θεσσαλίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT