Ενα σταυρόλεξο για πεζούς στο Ψυχικό

Κύριε διευθυντά

Η οδός Μαραθωνοδρόμων στο Ψυχικό είναι η παράπλευρος της λεωφόρου Κηφισίας. Αρχίζει από την οδό Στεφάνου ∆έλτα, στο ύψος του Κολλεγίου Ψυχικού, και καταλήγει στην οδό Μουσών, στην πρεσβεία του Ισραήλ. Στο ύψος της Αγ. Βαρβάρας βρίσκεται το δημαρχείο Φιλοθέης – Ψυχικού. Αν προσπαθήσει κάποια μητέρα με παιδικό καροτσάκι, ή κάποιο ΑμεΑ, αλλά και οποιοσδήποτε πεζός να κατευθυνθεί από τη Στεφάνου ∆έλτα προς το δημαρχείο, είναι αναγκασμένος να περπατήσει επί της στενής λωρίδας της οδού, που έχει απομείνει από τα παρκαρισμένα στη δεξιά πλευρά αυτοκίνητα και να διατρέχει τον κίνδυνο να παρασυρθεί από τα ερχόμενα από πίσω του αυτοκίνητα, διότι το στενό πεζοδρόμιο είναι ουσιαστικά αδιάβατο.

Παρκαρισμένα και επί του πεζοδρομίου αυτοκίνητα, δένδρα του δήμου, ανασηκωμένες πλάκες του πεζοδρομίου από τις ρίζες των δένδρων, φυτεμένα φυτά έξω από μαντρότοιχους και τις περιφράξεις ή μέσα από αυτούς, αλλά έχοντας απλώσει τα κλαδιά και τα φύλλα τους προς το πεζοδρόμιο, κολόνες της ΔΕΗ και κάδοι απορριμμάτων των ιδιοκτησιών επί του πεζοδρομίου έχουν αφαιρέσει από αυτό την έννοια υπάρξεώς του.

Επί σειράν ετών, οι δημοτικοί άρχοντες και οι αρμόδιες υπηρεσίες τους, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν είχαν προσπαθήσει να κάνουν αυτή τη διαδρομή, διότι αν την είχαν κάνει και είχαν διαπιστώσει το πρόβλημα και δεν επελήφθησαν αμέσως, ώστε να βρουν λύσεις, ή ήταν τελείως αδιάφοροι ή ανίκανοι.

Προτείνω στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο να κάνει τη διαδρομή, πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, και να βρει τις λύσεις. Ετσι οι δημότες του θα μπορούν να έχουν ασφαλή πρόσβαση στο δημαρχείο και αν γίνει κάποιο ατύχημα ή δυστύχημα, να μην είναι ο κυρίως υπεύθυνος.

Τελειώνοντας, νομίζω ότι ένα ηχοπέτασμα στο διαχωριστικό διάζωμα, μεταξύ της λεωφόρου και της Μαραθωνοδρόμων, θα λυτρώσει σε μεγάλο βαθμό τους περιοίκους από τον θόρυβο της λεωφόρου. Λύσεις υπάρχουν. Αναζητούνται οι λύτες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT