Πρώην αριστερός, εκτιμώ τον Ντόναλντ

Κύριε διευθυντά

Νέα δίκη για τον τέως Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ορίστηκε τον Αύγουστο του 2024, λίγους μόλις μήνες πριν από τις κρίσιμες αμερικανικές εκλογές του 2024, αναφορικά με τα γεγονότα της εισόδου οπαδών του στο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον τον Γενάρη του 2021 μετά την ήττα του στις εκλογές του 2020. Είναι να απορεί κανείς ότι κάποιοι στο κύκλωμα εξουσίας των ΗΠΑ δεν σκέφτονται ούτε καν τα αυτονόητα προκειμένου να αμαυρώσουν το όνομα ενός ανθρώπου που συνέβαλε αποφασιστικά στη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης όσο ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ. Και στο προκείμενο τα αυτονόητα είναι ότι οι οπαδοί του ήταν ενήλικες που αυθορμήτως και βλακωδώς παρανόμησαν. Ο Τραμπ δεν ήταν κηδεμόνας τους.

Ως Ελληνας και πρώην αριστερός ουδέποτε συμπάθησα τις ΗΠΑ ως υπερδύναμη για τις παρεμβάσεις τους σε φτωχές χώρες του πλανήτη, την ανατροπή δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων και την επιβολή φασιστοειδών ανδρεικέλων τους. Π.χ., η δικτατορία στην Ελλάδα και η τραγωδία της Κύπρου. Ούτε φυσικά για τους πολέμους που διεξήγαγαν με εν γνώσει τους ψευδείς ισχυρισμούς ως πρόσχημα όπως στο Ιράκ. Ωστόσο τον Τραμπ τον εκτιμώ γιατί πέτυχε εκεί που όλοι οι υπόλοιποι Αμερικανοί πρόεδροι απέτυχαν. Ηθελημένα ή αθέλητα. Στη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης. Στον κόσμο μας αυτό είναι το μέγιστο δυνατό επίτευγμα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT