Αλήθεια, πόσο e είναι ο e-EΦKA;

Κύριε διευθυντά

Είμαι συνταξιούχος μηχανικός του ∆ημοσίου και περιμένω εδώ και δύο χρόνια να λάβω την πλήρη σύνταξή μου από τον e-ΕΦΚΑ, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί μου που περιμένουν ακόμα περισσότερο χρόνο.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο e-ΕΦΚΑ έχει καθιερώσει πολλές ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Με έκπληξή μου όμως διαπίστωσα ότι η επικοινωνία μεταξύ των Διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ γίνεται ακόμα με τον συμβατικό έγχαρτο τρόπο.

Ετσι η διακίνηση των εγγράφων από τη μια υπηρεσία στην άλλη καθυστερεί για μεγάλο χρονικό διάστημα που μπορεί να ξεπερνάει και τους δύο μήνες και η χρέωση στον αρμόδιο υπάλληλο-εισηγητή ακόμα περισσότερο.

Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι έγγραφο με πληροφορίες που ζητούντο για το ιστορικό μου στο π. ΤΣΜΕΔΕ από τη Δ/νση Απονομής Συντάξεων στην οδό Κάνιγγος 29, προς την Περ/κή Δ/νση Μηχανικών στην οδό Αχαρνών 29, δεν είχε φτάσει 40 μέρες μετά την έκδοσή του και αναγκάστηκα εγώ να το καταθέσω στο πρωτόκολλο της υπηρεσίας κάνοντας χρέη ταχυδρόμου.

Το ίδιο συνέβη και με την απάντηση της Περ/κής Δ/νσης Μηχανικών προς τη Δ/νση Απονομής Συντάξεων. Αν δεν είχα μεριμνήσει ο ίδιος προσωπικά να ερευνήσω την πορεία της διαδικασίας και να μεταφέρω τα έγγραφα από τη μια υπηρεσία στην άλλη ακόμα δεν θα είχε κινηθεί η διαδικασία για τον προσδιορισμό της τελικής σύνταξής μου.

Διερωτώμαι πώς είναι δυνατό να μη γίνεται ηλεκτρονικά η διακίνηση των εγγράφων στον e-ΕΦΚΑ και να χάνεται πολύτιμος χρόνος με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων αλλά και των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ. Το πρόβλημα επιδεινώνεται και από την έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εναπομείναντες εργαζόμενοι για να μας εξυπηρετούν.

Σε πολλούς φορείς του Δημοσίου έχει εγκατασταθεί σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων που εξασφαλίζει την ταχύτητα και την ασφάλεια όλης της διαδικασίας χρέωσης, παραγωγής και αποστολής. Ο ηλεκτρονικός e-ΕΦΚΑ δεν μπορεί ακόμα να εφαρμόσει την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων; Η διακίνηση της αλληλογραφίας μεταξύ των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ είναι κρίσιμη για όλους εμάς τους συνταξιούχους που περιμένουμε τον υπολογισμό και την καταβολή της σύνταξής μας. Εύλογα διερωτώμαι, πόσο ηλεκτρονικός είναι ο e-ΕΦΚΑ;

*Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT