Η παρέμβαση Σαμαρά για το φορολογικό

Κύριε διευθυντά

Διάβασα με πολλή προσοχή τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή» την Κυριακή 26/11 και ελπίζω να έκανε ή να κάνει το ίδιο και ο πρωθυπουργός. Αν ήμουν στη θέση του θα απαιτούσα να τη διαβάσουν και όλοι οι υπουργοί και επιτελείς που ασχολούνται με τα θέματα που θίγονται.

Ειδικότερα, σχετικά με το φορολογικό, για το οποίο «νομιμοποιούμαι» να έχω άποψη, προτείνω στον κ. Χατζηδάκη να διαβάσει με προσοχή τις θέσεις Σαμαρά, να αγνοήσει το «εκτιμώ πως πρέπει να υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις» και να κρατήσει αυτό που εννοεί, το: «Ας είμαστε ειλικρινείς: αυτό [τα τεκμαρτά] δεν απέδωσε».

Απλώς, απλούστατα, «το φορολογικό σύστημα πρέπει να αποκαλύπτει και να φορολογεί πραγματικά εισοδήματα – όχι τα “τεκμαρτά”, δηλαδή τα “εικαζόμενα” επειδή δεν μπορεί να αποκαλύψει τα πραγματικά»!

Δύο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό, μία αδικία δεν διορθώνεται με άλλη αδικία, και μάλιστα από το κράτος! Επιπλέον, η φορολόγηση μη πραγματικών, «εικαζόμενων» εισοδημάτων είναι σοβαρότερο αδίκημα από τη φοροδιαφυγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT