Κύμα Βρετανών υπέρ επιστροφής Γλυπτών

Κύμα Βρετανών υπέρ επιστροφής Γλυπτών

Κύριε διευθυντά

Νομίζω ότι η παρομοίωση των Γλυπτών του Παρθενώνα με τη Μόνα Λίζα, που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μείνει στην Ιστορία σαν ίσως το πιο επιτυχημένο επιχείρημα στον μακροχρόνιο αγώνα για την επιστροφή τους.

Πέρα από τις επίσημες σφυγμομετρήσεις της βρετανικής κοινής γνώμης για το θέμα αυτό, θα ήθελα να παραθέσω απόψεις από επιστολές αναγνωστών τής, σημειωτέον, συντηρητικής εφημερίδας Daily Mail.

Λέει λοιπόν ένας αναγνώστης ότι, αν και η πλειοψηφία των κατοίκων της Μεγάλης Βρετανίας δεν έχει πάει και ούτε θα πάει να δει τα «Μάρμαρα του Ελγιν», η επιστροφή τους φαίνεται να έχει μεγάλη σημασία για τον ελληνικό λαό. Το επιχείρημα ότι αυτό θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες και για άλλες χώρες να ζητήσουν τα δικά τους, δεν πρέπει να θεωρηθεί σημαντικό, όταν πρόκειται για κάτι που έχει τόσο μεγάλη σημασία για μια χώρα που είναι στενή φίλη και σύμμαχος.

Η άρνηση του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να συναντήσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας δείχνει μικροπρέπεια ενός πρωθυπουργού που οδεύει προς την έξοδο και προσπαθεί να μαζέψει ψήφους με όποιον τρόπο μπορεί.

Αλλος αναγνώστης λέει ότι η σωστή ονομασία είναι: «ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ» γιατί ο Ελγιν τα έκλεψε.

Τέλος, άλλοι βρίσκουν την ευκαιρία, με την απαράδεχτη αυτή στάση του Σούνακ, να εκφράσουν με καθόλου κολακευτικά λόγια τη γνώμη που έχουν για αυτόν.

*Φιλόλογος – ψυχολόγος, Λονδίνο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT