Ο πολιτισμός μας απέναντι στα ΑΜΕΑ

Κύριε διευθυντά

Συγχαρητήρια στην «Κ» για τη δημοσίευση ρεπορτάζ με τίτλο «Η θεία Ρωρώ στον πρωθυπουργό», που αφορά στα άτομα με αναπηρία. Το ερώτημα που ευλόγως τίθεται όμως είναι: ο πρωθυπουργός πώς ανταποκρίνεται; Με τον λαϊκισμό της εικόνας μόνο; Είναι γεγονός ότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας είναι ευθέως ανάλογος με τη συμπεριφορά στα ΑμεΑ. Το πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού, ειδικά σε μονογονεϊκές οικογένειες, ήταν πιλοτικό, αφορούσε λίγους και ξεχάστηκε προ διετίας αφού δεν υπήρξε συνέχεια.

Τα «παιδιά ενός κατώτερου Θεού» με συγκινούσαν ανέκαθεν. Οι ανάγκες τους πολλές και ποικίλες ώστε να ενσωματώνονται αρμονικά στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Η έλλειψη σεβασμού εμφανής από την κατάληψη πεζοδρομίων, χώρων στάθμευσης για αυτούς και παρεμπόδιση πρόσβασης σε ειδικές ράμπες από παρανομούντες οδηγούς. Σε λεωφορεία για να μπουν ξεχάστε το. Ευτυχώς που υπάρχει το τραμ. Με περιορισμένο δίκτυο όπως και η βοήθεια που τους προσφέρεται γενικά από την πολιτεία, με το σταγονόμετρο και αν.

Στη διαδικασία ελέγχου για το γλίσχρο επίδομα αναπηρίας με τη διά ζώσης παρουσία και την ανάγκη μετακίνησης σε δύσβατο, αφιλόξενο κτίριο, αντιλαμβάνεσαι τα τριτοκοσμικά χάλια του τόπου. Καλύτερες μέρες θα ξημερώσουν για τα ΑμεΑ; Αγνωστο. Μακάρι να συμβεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT