Εκλογές, αποχή και περί κυρώσεων

Κύριε διευθυντά

Το καίριο μεταρρυθμιστικό μέτρο της επιστολικής ψήφου συνεπάγεται και μία άλλη τομή στην ανάγκη εμβάθυνσης της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Υστερα από μία εκλογική διαδικασία, αν οι απέχοντες, ιδίως κάτοικοι Ελλάδος, δεν δικαιολογήσουν, εντός ευλόγου χρόνου, σε κάποια δικαστική αρχή την αποχή τους, να διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους και να αναστέλλονται επ’ αόριστον τα πολιτικά τους δικαιώματα. Η δε επανάκτηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων να έχει σημαντικό οικονομικό βάρος και ανάλογη βάσανο.

Είναι καιρός να σοβαρευτούμε. Οι επαπειλούμενες ποινικές κυρώσεις για τους μη ψηφίζοντες, μηδέποτε εφαρμοσθείσες, είναι στοιχείο της ελαφρότητος και αναξιοπιστίας του ελληνικού κράτους. Για να βελτιωθεί η ζωή μας, πέρα από τα επιδόματα, είναι ανάγκη να τονιστεί η ουσία της συμμετοχικής δημοκρατίας υπεύθυνων πολιτών και να τελειώνουμε με διάφορες «χαριτωμενιές».

*Συντ/χος ΕΤΕ, Ζάκυνθος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT