Δείκτης μας και οι «πειραγμένες» αντλίες 

Δείκτης μας και οι «πειραγμένες» αντλίες 

Κύριε διευθυντά

Παρότι έχουμε συνηθίσει στο κλίμα ανοχής στην, συνήθως περιορισμένης κλίμακας, παρανομία που χαρακτηρίζει τον τόπο μας, μου προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη το ρεπορτάζ της κ. Χρύσας Λιάγγου για την έκταση που έχει πάρει το λαθρεμπόριο, οι πειραγμένες αντλίες και η νοθεία καυσίμων στη χώρα μας («Καθημερινή της Κυριακής», 3/12). 
Πολύ σωστά η δημοσιογράφος επισημαίνει ότι η επί 14 χρόνια καθυστέρηση στην εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών στα πρατήρια καυσίμων, που θα αντιμετώπιζε δραστικά το πρόβλημα, δεν μπορεί παρά να οφείλεται σε απουσία πολιτικής βούλησης για την εφαρμογή του. Η πρόσφατη εξαγγελία αυστηρών ελέγχων και προστίμων σε αυτούς που παρανομούν (στην υλοποίηση των οποίων εμφανίζουμε τις γνωστές αδυναμίες) εγείρει την υποψία παραπομπής του μέτρου στις ελληνικές καλένδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ρεπορτάζ αναφέρεται και στη γειτονική Τουρκία που εφάρμοσε το μέτρο εισροών-εκροών στα καύσιμα, με επιτυχία, σε διάστημα ενάμιση χρόνου. Δεν μπορώ παρά να ντρέπομαι όταν η «αυταρχική» Τουρκία αποδεικνύεται τόσο αποτελεσματική στην καταπολέμηση της διαφθοράς (μια προδιαγραφή ανεπτυγμένης και ευνομούμενης χώρας) όταν η «Ευρωπαϊκή» Ελλάς συνεχίζει να νοθεύει τόσο τα καύσιμα όσο και τη δημοκρατικότητά της…

*Συνταξιούχος παθολόγος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT