Τα θετικά δείγματα του κ. Στεφ. Κασσελάκη

Τα θετικά δείγματα του κ. Στεφ. Κασσελάκη

Κύριε διευθυντά

Ακόμα δεν έχει κατακαθίσει η σκόνη από τη χωρίς προηγούμενο για τα ελληνικά δεδομένα και με τον αέρα γεννημένου νικητή άλωση του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης από τον κ. Στέφανο Κασσελάκη και όλοι μοιάζουν (κατά την προσφιλή έκφραση) να έχουν βαλθεί «να τον αρπάξουν από τα μούτρα». Μπορεί να ακούγεται έξω από την επικρατούσα άποψη αλλά η όλη παρουσία του μου μεταδίδει την αίσθηση ικανότητας και σοβαρότητας.

Εβαλε στην άκρη το θέμα του συντρόφου του με το καλημέρα (καθόλου αυτονόητο εγχείρημα αν λάβουμε υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις για το συζητούμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια). Παραδέχθηκε ότι στηρίζει την οικονομία της αγοράς (ανήκουστη κίνηση για πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ όπου παρά την πιστή εφαρμογή του μνημονίου και της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ εξακολουθούν να δαιμονοποιούν τον καπιταλισμό).

Η πατρίδα μας χρειάζεται πολιτικούς που να πείθουν ότι ξεκινώντας από την οικονομία της αγοράς, σαν βασικό δεδομένο, μπορούν να την εφαρμόσουν με ανθρώπινο πρόσωπο αλλά και με την αποφασιστικότητα να επιβάλουν έναν καπιταλισμό με κανόνες. Το εάν ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτός που θα πείσει τον μέσο Ελληνα ψηφοφόρο προς την κατεύθυνση αυτή είναι σίγουρα πολύ νωρίς για να το κρίνουμε. Οι έως τώρα ενδείξεις, πάντως, πολιτικού θάρρους (στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει το μεταπολιτευτικό κατεστημένο) αφήνουν, κατά τη γνώμη μου, ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό.

*Συνταξιούχος Παθολόγος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT