Πώς θα ήθελαν οι μαθητές το σχολείο τους;

Πώς θα ήθελαν οι μαθητές το σχολείο τους;

Κύριε διευθυντά

Στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες πιστεύω, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Αυτό δεν είναι άλλο από έλλειψη ποιοτικής εκπαίδευσης στα σχολεία. Λέγοντας τον όρο αυτόν εννοώ δύο πράγματα. Αρχικά, είναι κοινή παραδοχή των περισσοτέρων ότι το σχολείο εμμένει σε μία στρατηγική γεμάτη από στείρες γνώσεις, καταπιέζοντας τα όνειρα των παιδιών, που ενδέχεται να μη συνάδουν με τις πληροφορίες που μαθαίνουν. Και, φυσικά, τις ανύπαρκτες υποδομές σε θέματα τεχνών και αθλητισμού.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες όπου έννοιες σαν τη μουσική, το σκίτσο, τη γυμναστική διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο περιβάλλον του σχολείου, στη χώρα μας παρατηρούμε μια απαξίωση αυτών των –σπουδαίων για τη γαλούχηση προσωπικοτήτων με αξίες και ιδεώδη– τομέων. Ομως, το δικαιότερο θα ήταν να ακούσουμε τι έχουν να πουν τα παιδιά για το πώς είναι και πώς θα μπορούσε να είναι διαμορφωμένη η εκπαίδευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT