Υπάρχουν και πιο… δρακόντεια μέτρα

Κύριε διευθυντά

Μερικοί βρίσκουν ανεπαρκή τα εξαγγελθέντα μέτρα για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού. ∆εν ξέρω ποια και πόσα μέτρα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν a priori «επαρκή», κατά τη γνώμη μου όμως είναι απολύτως προς τη σωστή κατεύθυνση, όσο στοχεύουν εκεί που πονεί τους ιδιοκτήτες – επιχειρηματίες των ΠΑΕ: στο οικονομικό, αφού μηδενίζουν τις εισπράξεις. Εάν μάλιστα υπήρχε βούληση για επιβολή αυστηρότερων μέτρων (όπως ανακοινώθηκε πως θα ισχύσουν αν τα πρώτα δεν αποδώσουν), προτείνω:

– 500.000 ευρώ για κάθε φωτοβολίδα ή καπνογόνο, 1.000.000 ευρώ για κάθε επίθεση στα ΜΑΤ (ποσό που θα δίδεται στους άνδρες τους) και υποβιβασμό του υπαιτίου συλλόγου. Μπορεί να μην είναι δίκαια, αλλά είναι σωστά!

Αμφιβάλλει κανείς ότι υπεύθυνοι είναι οι σύλλογοι και οι πρόεδροι των ΠΑΕ; Ε, λοιπόν αυτοί, το μόνο που καταλαβαίνουν είναι το χρήμα. Ακουγα προ μηνός στην TV πρόεδρο Συλλόγου μεγάλου εκτοπίσματος, να δηλώνει ότι το θύμα, ο παίκτης που δέχτηκε την κροτίδα και κουφάθηκε, έκανε θέατρο, χωρίς να αναφέρει καν τον υπαίτιο ή την παράνομη πράξη του οπαδού του συλλόγου του! Η κυβέρνηση οφείλει να θεσπίσει μέτρα που να «αναγκάζουν» τους συλλόγους να πειθαρχούν, και τέτοια είναι: εξοντωτικά πρόστιμα, υποβιβασμός και «εξαφάνιση» του υπαιτίου συλλόγου. Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτούς! Αλλιώς… τα έχουμε ήδη γνωρίσει.

*Ιατρός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT