«Ήταν βεβήλωση, όχι έργο τέχνης»

Κύριε διευθυντά

Εκτενείς συζητήσεις και πολύς θόρυβος προέκυψε από το γεγονός της έκθεσης της παραποιημένης ελληνικής σημαίας στο προξενείο μας στις ΗΠΑ. Το ιερό σύμβολο της χώρας μας πιστεύω υπέστη βεβήλωση κι ας το ονόμασαν καλλιτέχνημα.

Σέβομαι τις καλλιτεχνικές διαθέσεις των δημιουργών, υπάρχει απόλυτη ελευθερία έκφρασης, υπάρχουν όμως και λογής λογής άλλα αντικείμενα όπου ένας δημιουργός θα μπορούσε να εκφράσει τις εμπνεύσεις του αλλά ποτέ πάνω στην ελληνική σημαία.

Στη σημαία μας μπροστά στεκόμαστε προσοχή, οι σημαιοφόροι την κρατούν με άσπρα γάντια, με τη γαλανόλευκη σημαία μας καλύπτουμε το σκήνωμα εξέχοντος νεκρού για να τιμήσουμε τη μνήμη του.

Μπορεί να φανταστεί κανείς τους ήρωές μας να πολεμούν στους Βαλκανικούς πολέμους ή στις κορφές της Πίνδου με μπροστάρη σημαία με ροζ ανταύγειες, γεμάτη μπιχλιμπίδια; Η σημαία μας είναι ιερό σύμβολο. Δεν την αγγίζουμε κι αν το κάνουμε αυτό το κάνουμε με άκρατο σεβασμό. Πόσο μάλλον να γίνεται δεκτή η ανάρτησή της ως «έργου» στο προξενείο και κακώς σήμερα συνεχίζουμε να το συζητούμε.

Προσωπικά στο γεγονός αυτό διείδα έναν εθνικό ευτελισμό και λυπάμαι που αρκετοί εξέφρασαν επιεικείς απόψεις.

Μετά τη σημαία μας τι άλλο μένει να βεβηλώσουμε;

*Χημικός, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT