Ο μήνας του ΕΟΠΥΥ έχει 28 μέρες;

Κύριε διευθυντά

Οι περισσότερες συνταγογραφούμενες συσκευασίες φαρμάκων περιέχουν 28 χάπια (ή κάψουλες). Αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στον ασθενή που τα έχει ανάγκη, διότι ο γιατρός δεν μπορεί να συνταγογραφήσει δεύτερη συσκευασία τον ίδιο μήνα, επειδή η σχετική εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ δεν το επιτρέπει.

Ετσι κάθε μήνα 2-3 μέρες δεν καλύπτονται από συνταγογραφούμενο φάρμακο και ο ασφαλισμένος είναι αναγκασμένος να αγοράσει μια συσκευασία από το φάρμακο που έχει ανάγκη για να καλύψει το έλλειμμα.

Υπάρχουν φάρμακα που το κόστος τους είναι αρκετά μεγάλο και αντίστοιχα μεγάλη είναι και η οικονομική επιβάρυνση του ασφαλισμένου, ο οποίος έτσι κι αλλιώς πληρώνει για κάθε συνταγογραφούμενο φάρμακο πολύ περισσότερο από το ποσοστό συμμετοχής του, λόγω ενός ιδιότυπου τρόπου υπολογισμού της.

Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να επιτρέψει τη συνταγογράφηση μιας επιπλέον συσκευασίας τον χρόνο ώστε να καλύπτεται το έλλειμμα για να λυθεί το πρόβλημα που έχουν οι ασφαλισμένοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT