«Θα κλέψω όσα πρόβατα μού έκλεψαν»

Κύριε διευθυντά

Εδώ και πολλά χρόνια ζούμε στη χώρα μας ή νομίζουμε ότι ζούμε, σε ένα κλίμα ανομίας και αυξημένης εγκληματικότητας, όπως είναι η οπαδική βία, οι κλοπές, οι δολοφονίες, η παιδική παραβατικότητα και πολλά άλλα. Η όλη εικόνα δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα και προκαλεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες και μας δίδεται η εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι μία μη ασφαλής χώρα με όλες τις συνέπειες.

Οι αρχαίοι μας, έλεγαν ότι για να είναι ευτυχής ο πολίτης εκτός των άλλων είναι απαραίτητο να αισθάνεται ότι ζει σε μία ευνομούμενη πολιτεία. Οπως έλεγε και ο Αϊνστάιν, τα πράγματα είναι απλά, δεν μπορούν όμως να είναι απλούστερα.

Απαιτείται δηλαδή αντιμετώπισή τους από την Πολιτεία. Θα αναφέρω ένα παράδειγμα: Επί Ελευθέριου Βενιζέλου η ζωοκλοπή ήταν καθολικό φαινόμενο σε όλη τη χώρα. Οταν ρωτούσαν έναν κτηνοτρόφο πόσα πρόβατα έχει, απαντούσε: ∆εν ξέρω, θα σου πω το βράδυ που θα δω πόσα μου έκλεψαν και πόσα θα έχω κλέψει και εγώ! Ο Βενιζέλος αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, παίρνοντας έκτακτα μέτρα. Αυστηροποίησε τις ποινές, όπως π.χ. εάν έκλεβε κάποιος μία κότα, έμπαινε φυλακή χωρίς αναστολή. Το φαινόμενο κόπηκε μέσα σε μία νύχτα, με το μαχαίρι!

Και σήμερα εάν υπήρχε πολιτική βούληση όλα τα λοιπά θα ήταν απλά και εύκολα.

Και είναι περίεργο γιατί δεν λαμβάνονται έκτακτα μέτρα, διότι σήμερα η κοινωνία μας είναι ώριμη και όχι μόνο δεν θα υπάρχει πολιτικό κόστος, αλλά κατά τη γνώμη μου θα προκύψει και όφελος για την κυβέρνηση. Μία φορά να δείξει αποφασιστικότητα η Πολιτεία, και να δοθεί ισχυρό μήνυμα, τα αποτελέσματα θα επηρεάσουν άμεσα όλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT