Ιχθυοκαλλιέργειες και κινητά μαθητών

Ιχθυοκαλλιέργειες και κινητά μαθητών

Κύριε διευθυντά

Διάβασα στην «Κ» της 17/12 το πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις ιχθυοκαλλιέργειες. Οι τοπικές κοινωνίες διχάζονται, αφενός δημιουργούνται θέσεις εργασίας αλλά αφετέρου μολύνεται το περιβάλλον από τα περιττώματα των ψαριών και τις ιχθυοτροφές που ξεφεύγουν από τα κλουβιά.

Αποτέλεσμα η τουριστική υποβάθμιση της περιοχής κοντά στο παράκτιο ιχθυοτροφείο. Η θάλασσα γίνεται θολή και απωθητική για όποιον θέλει να κάνει το μπανάκι του. Αναφέρει ο καθηγητής Θαλάσσιας Οικολογίας Γ. Καρακάσης ότι «στην Τουρκία η βιομηχανία αναγκάστηκε να μετακινηθεί 1,5 μίλι από την ακτογραμμή, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν πολύ πιο υγιή βιομηχανία από αυτήν που είχαν πριν λόγω της καλύτερης ανανέωσης του νερού».

Εμείς τι κάνουμε;

Επίσης έμαθα από την ΕΡΤ news ότι από 1/1/24 στην Ολλανδία απαγορεύονται τα κινητά και τα λάπτοπ των μαθητών στα σχολεία, για καλύτερη εκμάθηση τής γλώσσας και αυτοσυγκέντρωση.

Μήπως πρέπει να τους μιμηθούμε;

*Πλοίαρχος Ε.Ν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT