Δεν ήταν «ξερόλας» και ήξερε ν΄ακούει

Δεν ήταν «ξερόλας» και ήξερε ν΄ακούει

Κύριε διευθυντά

Δεν έχω κανένα προσωπικό όφελος και ούτε θα είχε κάποια σημασία η δική μου αξιολόγηση ενός υπουργού. Ομως δεν θα ήθελα να μην εκφράσω τη χαρά μου και την απόλυτα σωστή τοποθέτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο «δικό του» υπουργείο.

Τον είχα γνωρίσει όταν ήταν υπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ημουν πρόεδρος εργοδοτικού συνδικαλιστικού φορέα του εμπορίου και συναντούσαμε συχνά τον αρμόδιο τότε υπουργό.

Θεωρώ και σήμερα ότι υπήρξε ο καλύτερος υπουργός στον τομέα του καίτοι τότε δεν ανήκαμε στον ίδιο πολιτικό χώρο. Ουδέποτε έδειξε να επηρεάζεται κομματικά από το γεγονός αυτό όταν μας άκουγε να του θέτουμε τα προβλήματά μας ή όταν εξέφραζε τις δικές του θέσεις. Ποτέ δεν έδειξε ότι τα ξέρει καλύτερα όλα.

Και είχε ένα σημαντικό προτέρημα που σπάνια είχαν επιδείξει άλλοι υπουργοί: μας άκουγε προσεκτικά και οι συζητήσεις μας ήταν πάντα… ειρηνικές! Δεν σήμαινε ότι πάντοτε αποδεχόταν τις θέσεις μας. Αλλά μέσα σε έναν νεοεμφανιζόμενο πολιτικό χώρο όπου οι διάφοροι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ισχυρίζονταν πεισματικά ότι είναι… παντογνώστες, συναντούσες επιτέλους ένα άτομο έτοιμο να σε ακούσει και να συζητήσει καλοπροαίρετα μαζί σου.

Και θυμάμαι άλλον υπουργό στο ίδιο γραφείο και επάνω ένα μισογεμάτο ποτήρι… ουίσκι, να μας αντιμετωπίζει λέγοντας «εσείς κοιτάτε μόνο τις καρέκλες σας!» πριν καν μας ακούσει!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT