Στο «φρενοκομείο» των ελληνικών δρόμων

Στο «φρενοκομείο» των ελληνικών δρόμων

Κύριε διευθυντά

Η Ελλάδα αναδείχθηκε πρόσφατα χώρα της χρονιάς. Το κυκλοφοριακό χάος, η οδηγική συμπεριφορά και η νοοτροπία των πεζών τέθηκαν όμως υπό αξιολόγηση; Ελαβα την πρωτοβουλία να στείλω αυτήν την επιστολή μιας και είμαι από τους Ελληνες που αποφάσισαν να επαναπατριστούν στην Ελλάδα πρόσφατα, μετά μακρά διαμονή στο εξωτερικό.

Προσωπικά είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι στην Ελλάδα έχουμε την τάση να υπερτιμούμε την ποιότητα ζωής στο εξωτερικό και να υποτιμούμε την ποιότητα ζωής στο εσωτερικό. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση σε πολλά θέματα, με μια όμως σημαντική εξαίρεση: Το κυκλοφοριακό.

Εχω δει στους δρόμους απίστευτα πράγματα τους τελευταίους μήνες που έχω εγκατασταθεί πάλι μόνιμα στην Ελλάδα. Νιώθεις ο κίνδυνος στους δρόμους να έρχεται από παντού, ότι πρέπει να έχεις τα μάτια σου όχι 14, αλλά 114.

Αμέτρητες παραβάσεις ερυθρού σηματοδότη, μηχανάκια, ακόμα και αυτοκίνητα να κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση, επικίνδυνοι ελιγμοί και προσπεράσεις οχημάτων, υπερβολική ταχύτητα ακόμα και σε σημεία όπως σχολεία, πάρκα, νοσοκομεία κ.λπ., πεζοί να διέρχονται άναρχα από όπου να ‘ναι, ακόμα και σε λεωφόρους με κίνδυνο της ζωής τους, χαώδεις καταστάσεις με το πάρκινγκ, επικίνδυνες και παράνομες αναστροφές, οδηγοί να στέλνουν ακόμα και μηνύματα σε κινητά εν ώρα οδήγησης, και άλλα πολλά.

Θα γίνει κάτι επιτέλους; Θα διορθωθεί η κατάσταση; Θα γίνουν τα πρόστιμα εξοντωτικά; Στο εξωτερικό είναι τόσο αποτελεσματική η αστυνόμευση όπου βάζουν ακόμα και «under covered» υπηρεσιακά αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στους δρόμους και να γράφουν ό,τι παράνομο εντοπίσουν. Οι πολίτες (οδηγοί και πεζοί) ξέρουν ότι ανά πάσα στιγμή παρακολουθούνται.

Πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά το κράτος. Ετσι μόνο θα μπει τάξη στους δρόμους και θα προστατευθεί η ασφάλεια των πολιτών. Και εννοείται κάμερες…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT