Οι αδικημένοι συνταξιούχοι

Κύριε διευθυντά

Πρόσφατα υπολογίζεται ότι υπεξαιρέθησαν από τους συνταξιούχους περίπου 600 εκατ. ευρώ, από τον μαθηματικό τύπο που εφαρμόστηκε επιτηδευμένα και δεν κάλυψε για όλους τις διατάξεις του νόμου περί αύξησης συντάξεων. 1: εικονική εφαρμογή στους έχοντες προσωπική διαφορά, δηλαδή απολαβές μηδέν και 2: η αύξηση 3%, που χορηγήθηκε σε ορισμένους, υπολείπεται του ημίσεως του αθροίσματος ετησίας αυξήσεως ∆ΤΚ (δείκτη τιμών καταναλωτή) και ΑΕΠ.

Ολοι ως καταναλωτές υφιστάμεθα έναν αδυσώπητο καθημερινό πόλεμο από τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της αγοραστικής μας δύναμης κατά 30% την τελευταία 3ετία. Το χαμηλό επίπεδο των ονομαστικών μισθών και συντάξεων στην Ελλάδα, κατατάσσει τη χώρα μας στην 24η θέση (16.000 ευρώ μέσος όρος ετήσιου εισοδήματος) από τις 27 χώρες της Ε.Ε. (32.300 ευρώ μέσος όρος ετήσιου εισοδήματος). Στον πληθωρισμό τροφίμων είμαστε στις πρώτες θέσεις της Ε.Ε., η αισχροκέρδεια από τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών καλά κρατεί και οι κρατικοί έλεγχοι είναι υποτυπώδεις με τα επιβαλλόμενα πρόστιμα για ανέκδοτα.

Η ουσία είναι ότι αυτή η ανεξέλεγκτη άνοδος του επιπέδου των τιμών και οι ανάγκες στο κόστος διαβίωσης έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του επιπέδου της ζωής των συνταξιούχων Ελλήνων.

Εξακολουθούμε να απαιτούμε την πλήρη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, σύμφωνα με την Απόφαση 176/2023 της Ολομέλειας Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και την πλήρη κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Δεν επιθυμούμε τίποτα παραπάνω από την επέκταση και στους υπόλοιπους συνταξιούχους, των Αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου αριθμ. 176/2023 και 1330/2023, 1331/23, 1332/23 που αποκατέστησαν τις συντάξεις των πανεπιστημιακών, και τέως ανώτατων δικαστικών στα επίπεδα προ του 2012.

Θεωρούμε ότι δικαιούμαστε ίση μεταχείριση έναντι όλων των προαναφερομένων βάσει της αρχής της αναλογικότητας και των συνταγματικών διατάξεων περί ισονομίας.

Διερωτώμαι μήπως η ώρα πλησίασε για να εκφραστούμε στις ευρωεκλογές όλοι οι μη προνομιούχοι και οι συνταξιούχοι με εκπροσώπους μας, μακράν και πέραν των καλλιτεχνών, αθλητών, δημοσιογράφων, ηθοποιών και κάθε λογής επαγγελματιών της πολιτικής, επειδή δεν τους εμπιστευόμαστε να επιλύσουν τα θέματα που μας απασχολούν, ούτε τους θεωρούμε ικανούς να χειριστούν σοβαρά ευρωπαϊκά ζητήματα.

*ε.τ. Γενικός Διευθυντής ΥΠΟΙΟ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT