Τα «οχυρά Μεταξά» και οι στοές του Βιετνάμ

Τα «οχυρά Μεταξά» και οι στοές του Βιετνάμ

Κύριε διευθυντά

Θα μου επιτρέψετε να σχολιάσω και να συμπληρώσω όσα γράφει ο διακεκριμένος σας συνεργάτης κ. Απόστολος Λακασάς στην «Καθημερινή» της 4/1/2024 σχετικά με τις σχολικές εκδρομές. Πρόσφατα με μία ομάδα 35 ατόμων επισκεφτήκαμε το Βιετνάμ και όπως με όλους συμβαίνει, ξεναγηθήκαμε και στα υπόγεια οχυρά-στοές που είχαν κατασκευάσει οι Βιετναμέζοι στον πόλεμο που διεξήγαγαν εναντίον των Αμερικανών.

Πράγματι ήταν πολύ ενδιαφέροντα αλλά και σε καμία σχέση και σύγκριση με τα δικά μας οχυρά του Μεταξά στο Ρούπελ, δηλαδή στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Από τους 35 συνταξιδιώτες μου μόνον εγώ και η σύζυγός μου είχαμε επισκεφθεί τα οχυρά του Μεταξά, ουδείς άλλος. Μερικοί δεν γνώριζαν ούτε καν την ύπαρξή τους, και επρόκειτο περί καλλιεργημένων, μορφωμένων και πολυταξιδεμένων ανθρώπων. ∆εν υπάρχει ξένος τουρίστας στο Βιετνάμ που να μην είναι μέσα στο πρόγραμμα για να τα επισκεφθεί. Τα δικά μας από ό,τι ξέρω δεν τα επισκέπτεται κανείς ξένος ή εν πάση περιπτώσει ελάχιστοι.

Και το ερώτημά μου είναι: Είναι τόσο δύσκολο, το υπουργείο Παιδείας να καταρτίσει έναν κατάλογο από 10-20 προορισμούς ανά την Ελλάδα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και σ’ αυτούς να είναι υποχρεωμένοι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να οδηγούν τους μαθητές, αντί να τους πηγαίνουν σε τουριστικά ή ακόμα και ξένα μέρη. Και οι δαπάνες είναι εύκολο να βρεθούν.

*Οφθαλμίατρος Λάρισα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT