«Κάτι τρέχει» και καθυστερούν

Κύριε διευθυντά

Δυστυχώς αναγκάζομαι άλλη μία φορά να καταγγείλω την απαράδεκτη τακτική των καθυστερήσεων από τους μηχανοδηγούς, κυρίως στα πρωινά δρομολόγια της γραμμής Χαλκίδα – Αθήνα, ενώ το επιβατικό κοινό έχει υποχρέωση να βρίσκεται έγκαιρα στις εργασίες του.

Συγκεκριμένα, δύο τουλάχιστον από τις πέντε εργάσιμες ημέρες, ενώ οι μηχανοδηγοί γνωρίζουν ότι το τρένο πρέπει να βρίσκεται το αργότερο στον σταθμό των Αγ. Αναργύρων στις 7.22 π.μ., για να διέλθει τη μονή γραμμή μέχρι τον σταθμό Λαρίσης και να βρίσκεται εκεί στις 7.26 π.μ. (σύμφωνα με το πρόγραμμα), χωρίς κανένα λόγο καθυστερούν 3 έως 4 λεπτά, με αποτέλεσμα να «εγκλωβίζουν» το τρένο στους Αγ. Αναργύρους. Και το «εγκλωβίζουν» γιατί πρέπει να διέλθουν άλλα τρένα, όπως το τρένο Αθήνα – Χαλκίδα που αναχωρεί από τον σταθμό Λαρίσης στις 7.27 π.μ.

Αν αυτό δεν είναι ανικανότητα, τότε είναι εσκεμμένη καθυστέρηση (αφού συνήθως όταν αποσύρεται η αμαξοστοιχία το τρένο είναι πάντα στην ώρα του).

Το σίγουρο είναι ότι, επειδή κάποιοι υπεύθυνοι δεν μπορούν να ελέγξουν μια απλή κατάσταση, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι επιβάτες του τρένου να ταλαιπωρούνται και να είναι ασυνεπείς στις εργασίες τους, αφού τα δρομολόγια δεν είναι τόσο συχνά και δεν έχουν εναλλακτικές επιλογές στις περιοχές που εξυπηρετεί ο προαστιακός.

Ελπίζω στην ευαισθητοποίηση κάποιων, ώστε να λυθεί ένα τόσο απλό αλλά σοβαρό πρόβλημα.

*Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT