«Δεν τους ψηφίζω για να κρύβονται»

Κύριε διευθυντά

Στις 10/1/2024 ο κ. πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση (ΕΡΤ) αναφερόμενος στην ψήφιση του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου περί γάμου των ομοφύλων και την τεκνοθεσία δήλωσε μεν ότι δεν σκοπεύει να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, υπέδειξε, όμως, σαφώς στους διαφωνούντες βουλευτές του κόμματός του να απέχουν από την ψηφοφορία προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία (να βγουν τα κουκιά).

Εξάλλου στο φύλλο της «Κ» της 12.1.24 διάβασα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως σκόπευε να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του, ως προς την υπερψήφιση του προαναφερθέντος νομοσχεδίου.

Αν δεν απατώμαι το Σύνταγμα ορίζει ότι: «Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση». Ενόψει της διατάξεως αυτής και των πιο πάνω θέσεων των δύο πολιτικών αρχηγών διερωτώμαι: Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Εγώ δεν ψηφίζω βουλευτή για να κρύβεται ή να προστατεύει την κατεχόμενη ή προσδοκώμενη κομματική καρέκλα, πίσω από το παρών ή την αποχή, αλλά για να υπερψηφίζει ή να καταψηφίζει κατά συνείδηση τα νομοσχέδια, μετά σχετική συζήτηση στη Βουλή ώστε να καταστούν ή όχι νόμοι του κράτους. Και γι’ αυτή του την υπηρεσία πληρώνεται από τον ελληνικό λαό πλουσιοπάροχα, λαμβανομένης υπ’ όψιν της οικονομικής πραγματικότητας της χώρας αφενός, και αφετέρου του συνόλου των βουλευτικών απολαβών, περιλαμβανομένων των παντός είδους και ονομασίας πρόσθετων παροχών εις χρήμα, εις είδος ή και σε μορφή ατελειών.

Προ 2-3 ημερών ο νέος υπουργός Υγείας ανήγγειλε από τηλεοράσεως ότι θα διαγραφούν τα διοικητικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους μη εμβολιασθέντες υπερήλικες. Δεν είπε όμως τίποτε για το τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη πληρώσει τα πρόστιμα αυτά. Θα επιστραφούν ή θα επαληθευθεί για άλλη μια φορά ότι στην Ελλάδα τα κορόιδα πληρώνουν. Ελπίζω στην τελική μορφή της σχετικής ρυθμίσεως να ληφθεί υπ’ όψιν και η περίπτωση αυτή, και να μην ισχύσει το γνωστό «…ας πρόσεχαν…».

Σημείωση: Μόλις χθες ο υπουργός Υγείας διευκρίνυσε ότι δεν θα γίνει επιστροφή προστίμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT