Οι υιοθεσίες και τα ερωτήματα

Κύριε διευθυντά

Δεν ξέρω αν αυτές οι δύο λέξεις με τις οποίες σας απευθύνομαι «μετράνε» στις 250. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να είμαι σύντομος αν θέλω να δημοσιευθεί τουλάχιστον μια ερώτησή μου.

Οι δημοσκοπήσεις σήμερα (16/1/24) δείχνουν μια συντριπτική πλειοψηφία εναντίον της υιοθεσίας από ζεύγος ομοφυλοφίλων. Αρα, δεν κομίζω γλαύκα, αν προσθέσω μια απορία: γιατί δεν ρωτάνε τα υποψήφια τέκνα τους; Μήπως είχε ερωτηθεί ο Ισαάκ ή η Ιφιγένεια και όλα τα παιδιά της πολιτικής θρησκειολογίας που, χωρίς εξαίρεση, θυσιάζονται με απόφαση των κρατούντων αντί για τους Αβραάμ και Αγαμέμνονα;

Αν απορείτε πώς θα ερωτηθούν, ρωτήστε τον εαυτό σας αν, από κακή τύχη, θα θέλατε να βρεθείτε στη θέση τους: η ψυχανάλυση καλύπτει την «εκ των υστέρων» κατανόηση του κάθε ερωτήματος. Καλύπτονται επίσης από το γνωστό λαϊκό φρόνημα: «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα». Δημοσιεύστε το ερώτημά μου, ποτέ δεν είναι αργά.

*Ψυχίατρος, Διδάσκων Αναλυτής και πρώην πρόεδρος της ΕΕΨΨ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT