«Το θέατρο για παιδιά, υποχρεωτικό μάθημα»

«Το θέατρο για παιδιά, υποχρεωτικό μάθημα»

Κύριε διευθυντά

Οι διδάσκοντες/ουσες του Τμήματος Θεάτρου διαβάσαμε με έκπληξη στο άρθρο του κ. Απόστολου Λακασά με τίτλο «Ανώριμοι οι μεγάλοι για παιδικό θέατρο» που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» στις 24/9/2023 να γράφεται: «Κανένα πανεπιστημιακό τμήμα δεν ασχολείται με το παιδικό θέατρο, καμία δραματική σχολή δεν εκπαιδεύει τους φοιτητές της πάνω στο παιδικό θέατρο».

Με μια προσεκτική ματιά στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο συντάκτης σας θα διαπίστωνε πως υπάρχει το μάθημα «Ειδικό Εργαστήριο Σκηνοθεσίας – Θέατρο για παιδιά και νέους» που είναι υποχρεωτικό για όσους/ες φοιτητές/τριες ακολουθούν την κατεύθυνση της Σκηνοθεσίας, καθώς και το μάθημα «Θέατρο για παιδιά και νέους» υποχρεωτικό για όλες τις κατευθύνσεις. Και τα δύο αυτά μαθήματα επικεντρώνονται αποκλειστικά στο θέατρο για παιδιά και νέους και εστιάζουν στη μελέτη και τη σκηνοθεσία του συγκεκριμένου είδους. Επίσης διδάσκονται θεατροπαιδαγωγικά μαθήματα, θεωρητικά και κυρίως εργαστηριακά.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως στη χώρα μας το θέατρο για παιδιά προσεγγίζεται με εμπορικούς όρους και αντιμετωπίζεται από τον κόσμο των ενηλίκων με προχειρότητα, προκατάληψη, ευκολία κ.λπ. Αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε και πιστεύουμε πως βάζουμε ένα σημαντικό λιθαράκι προς αυτή την κατεύθυνση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT