Εύγε και γι΄αυτό το αφιέρωμα

Κύριε διευθυντά

Στην «Καθημερινή» μας της Κυριακής 21 Ιανουαρίου υπήρχε και το ένθετο αφιέρωμα με τίτλο «Επιχειρείν».

Είμαι προχωρημένης ηλικίας, το περιεχόμενό του δεν με αφορά άμεσα, όμως είναι τόσο ενδιαφέρον, ώστε το διάβασα μέχρι την τελευταία του σελίδα.

Εξαιρετικό από κάθε άποψη. Παρουσιάζει και την άλλη σημερινή Ελλάδα. Την πατρίδα μας που έχει δυναμικούς, υποσχόμενους για το μέλλον κλάδους, που αγνοούσα. Που πολύ πιθανόν, ειδικά κάποιοι νέοι μας και οι γονείς τους επίσης αγνοούν, επειδή τα ενδιαφέροντά τους είναι άλλα. Το ∆ιαδίκτυο, τα κινητά, τα ΜΜΕ. Το διαδεδομένο «βάρδα ζόρι». Που δεν έχει σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα, με το περιβάλλον των αλλεπάλληλων προκλήσεων.

Κράτησα δύο σημαντικές επισημάνσεις, οξύμωρες. Από τη μία η περιλάλητη ανεργία των νέων και από την άλλη, αγωνιώδεις αναφορές των περισσότερων διευθυντικών στελεχών και ιδιοκτητών εταιρειών για την έλλειψη προσωπικού, εκπαιδευμένου για να ανταποκριθεί στις σημερινές απαιτήσεις.

Ειλικρινά θλίβομαι που κάποιοι νέοι, οι γονείς τους και πολιτικοί μας κωφεύουν και γυρίζουν το πρόσωπό τους αλλού. Και βέβαια, μονίμως παραπονούνται για το «σύστημα», για όλους και για όλα. Μπράβο στην «Καθημερινή» μας.

*Συντ. Πλοίαρχος Α΄ Ε.Ν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT