Περί μη αθέμιτου προσηλυτισμού

Κύριε διευθυντά

Με αφορμή το δημοσίευμα με τίτλο «Ιερή επιρροή αλλά όχι από τον άμβωνα» του κυριακάτικου φύλλου της «Καθημερινής» (21/1/2024) όπου έγινε μια σύντομη αναφορά στη θρησκευτική κοινότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, θέλω να θέσω υπόψη σας ορισμένες πληροφορίες:

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι επίσημη, αναγνωρισμένη χριστιανική θρησκεία και όχι «αίρεση» κάποιου άλλου δόγματος. Η αναγνώριση αυτή προέρχεται από την επίσημη ελληνική Πολιτεία και από πληθώρα αποφάσεων ανώτερων δικαστηρίων (ενδεικτικά ΣτΕ 2105-6/1975, ΣτΕ 4202/2012).

Η ιστορική υπόθεση Κοκκινάκης κατά Ελλάδας (25/5/1993) ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τεκμηρίωσε ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δίνουν «χριστιανική μαρτυρία» και δεν κάνουν «αθέμιτο προσηλυτισμό». Η διάδοση των θρησκευτικών τους απόψεων με σεβασμό αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους στο πλαίσιο της θρησκευτικής τους ελευθερίας.

Ο όρος «Ιεχωβάδες» θεωρείται προσβλητικός από τη θρησκευτική κοινότητα των Μαρτύρων.

Τελικά, για την ιστορία, τα έτη 1991-1998 οι Μάρτυρες του Ιεχωβά χρησιμοποίησαν κτιριακές εγκαταστάσεις στον Ελαιώνα Θηβών για να στεγάσουν τα γραφεία τους. Ωστόσο, η μετακόμιση της έδρας τους το 1998 έγινε καθαρά στο πλαίσιο του δικού τους εσωτερικού σχεδιασμού. Οι Μάρτυρες είναι μέρος της κοινότητας και διατηρούν ευκτήριο οίκο στην περιοχή επί δεκαετίες, συνυπάρχοντας ειρηνικά με τους υπόλοιπους κατοίκους.

*Εκπρόσωπος τύπου Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά Ελλάδας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT