Δελτία καιρού α λα Χίτσκοκ

Κύριε διευθυντά

Η πρόγνωση του καιρού γινόταν κάποτε από την εξέταση της ωμοπλάτης του οβελία, από τους πόνους που ένιωθαν στις αρθρώσεις τους οι γεροντότεροι, από τον Καζαμία που κυκλοφορούσε ευρέως, από τα «ημερομήνια», την πανάρχαια εμπειρική μέθοδο ετήσιας(!) πρόβλεψης του καιρού που έχει ακόμη φανατικούς υποστηρικτές. Σήμερα, με ένα κλικ στο κινητό μας μπορούμε να δούμε τι καιρό θα κάνει αύριο και οπουδήποτε. Παρ’ όλα αυτά τα κανάλια επιμένουν να μας «σερβίρουν» λεπτομερή και υπερτονισμένα δελτία πρόγνωσης με συνέπεια να γίνονται πρώτο θέμα συζήτησης και ανησυχίας και να απασχολούν τον Ελληνα όσο ποτέ.

Ποιος φανταζόταν ότι οι μετεωρολόγοι θα εξελίσσονταν σε αστέρες της τηλεθέασης; Ούτε οι ίδιοι νομίζω. ∆εν μπορώ επ’ ουδενί όμως να φανταστώ ότι ο καπετάνιος θα βασισθεί σε ένα φλύαρο τηλεοπτικό δελτίο καιρού για να χαράξει την πορεία του. Τελευταία παρατηρείται και συνωστισμός μετεωρολόγων στα κανάλια. Αυτός ο συνωστισμός έχει προκαλέσει ανταγωνιστικές τριβές μεταξύ τους στα κοινωνικά δίκτυα. Ο ένας αμφισβητεί τις ανακοινώσεις του άλλου στα όρια της γραφικότητας. Τι θα γίνει αν κάποτε διαψευσθούν; Θα ξαναζήσουμε το παραμύθι του βοσκού που φώναζε «λύκος λύκος» και δεν του έδιναν σημασία; Μήπως είναι καλύτερα να επιστρέψουμε στην εποχή που η τηλεοπτική παρουσίαση του δελτίου γινόταν από ανειδίκευτα αλλά χαρίεντα νεαρά άτομα που δεν μας ανησυχούσαν; Εκτός αν κι αυτό είναι… αντισυνταγματικό.

*Συνταξιούχος μηχανικός, Καβάλα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT